217 кг риба без документи за произход ще бъде унищожена

...
217 кг риба без документи за произход ще бъде унищожена
Коментари Харесай

След проверките за Никулден - унищожават 217 кг риба

217 кг риба без документи за генезис ще бъде унищожена след инспекциите на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) във връзка Никулден.

Проверени са 1159 обекта за произвеждане и търговия с риба и рибни артикули, хранилища за търговия на едро, заведения за публично хранене, пазари и тържища в страната.
Пълнен шаран със сирене: Как означават Никулден морските вълци? Освен празник на Бургас, през днешния ден е и ден на банкера
Съставени са две наставления на територията на област Варна във връзка несъответствия в Системата за ръководство на сигурността на храните и сградов фонд и съоръжение.

Издадени са пет акта за административно нарушаване – изчезнали документи за генезис на рибата и продажба на риба на нерегламентирано място.
Проверка на везните: Тежат ли повече рибите към Никулден От тествани 169 кантара, отклонения от нормите са установени при 13 везни
Актовете са за търговци на територията на Пловдив, София, Пазарджик, Шумен и Стара Загора.

В областите Габрово, Добрич, Стара Загора, Шумен, Видин, Разград и Монтана част от инспекциите са осъществени взаимно с представители на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР