211-сантиметровият хърватин Иво Карлович победи испанския левичар Фелисиано Лопес в

...
211-сантиметровият хърватин Иво Карлович победи испанския левичар Фелисиано Лопес в
Коментари Харесай

Карлович заби 35 аса и пречупи Лопес в исторически мач

211-сантиметровият хърватин Иво Карлович победи испанския левичар Фелисиано Лопес в исторически мач от първия кръг на “Ролан Гарос”. Карлович завоюва със 7:6 (4), 7:5, 6:7 (7), 7:5, а дуелът е специфичен, защото комбинираната възраст на двамата играчи (77) е рекордна за шампионата от “Големия шлем” в Париж в “Оупън ерата”. Карлович е на 40 години, а Лопес е на 37.

Освен това хърватинът стана първият тенисист от 27 години насам, който на 40 години играе в шампионат от “Шлема”. През 1992 американецът Джими Конърс взе участие на US Open на 40-годишна възраст. Карлович е и най-възрастният тенисист на “Ролан Гарос” след починалия маджарин Ищван Гуляш, който през 1973 взе участие на шампионата в Париж като 41-годишен.

A combined 77 years...

The oldest match in Roland-Garros history. Thanks for playing @feliciano_lopez & @ivokarlovic.#RG19 pic.twitter.com/ymTiMcsHC4
— Roland-Garros (@rolandgarros) May 28, 2019 В четвъртия сет Лопес водеше с 5:2 и изглеждаше, че петият сет е съвсем неминуем, само че Карлович направи поврат и с 5 следващи гейма пречупи съперника си. Трябва да се означи и това, че Карлович имаше 2 мачбола още в тайбрека на третата част, само че испанецът съумя да вкара мача в четвърти сет.

Испанецът направи 14 аса, само че Карлович заби цели 35, като позволи и 7 двойни неточности.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР