21 спектакъла ще видят зрителите в седмото издание на международния

...
21 спектакъла ще видят зрителите в седмото издание на международния
Коментари Харесай

Благоевград става територия за млад театър

21 спектакъла ще видят феновете в седмото издание на интернационалния сценичен фестивал „ Тара-ра-бумбия " в Благоевград. Основният фокус на фестивала и тази година са младите създатели, техните търсения и театрални опити.

В рамките на фестивала ще бъде показано многообразието на българския спектакъл. В селекцията са включени както всепризнати мостри от репертоара на актуалните български театри, по този начин и тълкования на типичен и съвременни драматургични текстове.
Василка Бумбарова, уредник на фестивала „ Тара-ра-Бумбия " -Благоевград: Има за всички усети, тъй като тука има доста авангардни, доста забавни неща, има представления които по този начин сочат по някакъв метод бъдещето на театъра, а в това време не са забравени хората, които просто обичат да гледат един обичаен, добър, прелестен спектакъл с положителни артисти, забавна постановка.
По мотив 100-годишнината от основаването на театъра в Благоевград, в границите на фестивала ще се проведат срещи с режисьорите на две знакови за трупата на трагичния спектакъл постановки - " Нирвана " и " Лов на диви патици ".
Дмитрий Астрахан, режисьор на " Лов на диви патици ": В Благоевград беше моят първи театър, който сложих зад граница. Мислех си - мога ли на различен език изобщо да направя нещо, което да бъде забавно на феновете? Обичах този театър, минаха доста години, той беше трагичен, реален, добър театър.
Фестивалът продължава до 20 май, когато феновете ще могат да вият премиерата на най-новата режисура на благоевградския спектакъл " Под манастирската лоза ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР