21 септември е паметен ден за цяла България, защото точно

...
21 септември е паметен ден за цяла България, защото точно
Коментари Харесай

Румен Радев с много силни думи

21 септември е незабравим ден за цяла България, тъй като тъкмо преди 80 години, след продължителна дипломатическа борба, с умели договаряния и без пролята кръв, Добруджа още веднъж влезе в рамките на Отечеството.

Това съобщи във "Фейсбук " президентът Румен Радев.

И продължи:

"21 септември е светла дата, която сложи ново начало и в историята на Тутракан.

Още е жив споменът за навлизането на стройните редици на българската кавалерия в свободна Добруджа. Споменът за сълзите на наслада от рухването на граничните загради, които разделяха десетилетия добруджанци от техните братя и сестри.

Победата на справедливата българска идея възроди самочувствието на нашия народ след тежките удари на националните произшествия и поправи една от най-тежките клаузи на Ньойския диктат. Възстановяването на историческата правдивост отстрани и преградата сред българския и румънския народ и през днешния ден нашето другарство е стабилната основа за добросъседство и образец за Балканския полуостров.

За нашите предшественици, съвременниците на тези исторически събития преди 8 десетилетия, и за всички нас Южна Добруджа в никакъв случай не е била и няма да бъде единствено географска територия. В нея ние непроменяемо виждаме национална съкровищница, чието благосъстояние са жълтите поля, смелостта на героите, геният на поетите и нашето най-голямо благосъстояние – добруджанци.

В този празничен ден поисквам точно на вас, добруджанци, да продължавате да пишете славния летопис на Добруджа, тъй като във всяка негова страница са вписани битките ни за отбрана на националния блян и обичта към България ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР