21 медицински сестри от Централната реанимация на болница Токуда заедно

...
21 медицински сестри от Централната реанимация на болница Токуда заедно
Коментари Харесай

21 сестри от болница Токуда подадоха оставки

21 медицински сестри от Централната реанимация на болница " Токуда " дружно със старшата сестра и няколко санитари са подали групови оставки.
Това заяви пред БНР Мая Илиева - един от главните уредници на митингите на медицинските сестри за по-добро възнаграждение и за почтени условия на труд.
Преди съвсем 2 месеца тя беше дисциплинарно уволнена от болничното заведение.
На 11 септември десетки протестиращи медицински сестри се събраха пред Народното събрание с претенции за почтено възнаграждение. Те желаеха стартова им заплата в размер на две минимални заплати.
Протестите на сестрите не престават от месеци. На 1 март медицински сестри излязоха на митинг пред постройката на Министерството на здравеопазването. Това се случи макар обещанието на премиера за повече средства.
Фелдшерите също показаха недоволството си пред министерството с искане да имат правото да основат независима професионална съсловна организация.
Средната възраст на медицинските сестри у нас 52 години, демонстрира разбор на държавните лечебни заведения, общинските лечебни заведения и заведенията, в които страната взе участие с 50% и повече.
Според някогашния министър на опазването на здравето Мирослав Ненков казусът със заплащането на медицинския личен състав е като бомба със закъснител.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР