21 май 2008. Москва. Прогнозите са за дъжд, но това

...
21 май 2008. Москва. Прогнозите са за дъжд, но това
Коментари Харесай

Те бяха Юнайтед

21 май 2008. Москва . Прогнозите са за дъжд, само че това не тормози локалните. Те са привикнали и на сняг, градушка, и всички останали естествени феномени.

Едва ли тормози изключително и двете морета. Става въпрос за " аленото " - с почитателите на Манчестър Юнайтед и " синьото ", част от което са правилните последователи на Челси. Всички места на стадион " Лужники " са покрити. Хората пристигнали със фамилиите си нямаше да се намокрят. По-темпераментните ентусиасти от Острова се бяха запасили от рано с висококалорични напитки - тях времето също не ги бъркаше.



Общо взето, от цялата тази работа с дъжда пострада единствено един човек. Капитанът.

Носещият гордо фланелката с №26 на гърба си, Джон Джордж Тери, се подхлъзна. Един от най-хладнокръвните бранители в историята на британския футбол, подобен е лондончанинът. Озова се на терена момент, откакто пропиля шампионската дузпа. После Гигс вкара, Анелка изпусна и останалото е история. Проклет дъжд.

 Снимка 384526
Източник:

Феновете на Юнайтед не спаха тази нощ.

Съвсем не мигнаха и девет години по-рано, когато запасите Шерингам и Солскяер разплакаха " ФК Холивуд ". А 10 години по-късно... сън не ги лови.

Това е по този начин поради шума от новото Бентли " Континентал " на Фил Джоунс. Защитникът със съмнителни качества обича да форсира крепко мотора преди да вземе Пол Погба от фризьорския салон. Заедно отиват при Джеси Лингард, който е ангажиран да си качва " стори " по какъв начин " дабва " след гол на подготовка.

 Снимка 384527
Източник:

Преди не беше по този начин. Нека най-малко за малко забравим за тази натрупа, нея си я гледаме всеки уикенд.

Отмина времето, в което защитният вал на Юнайтед беше по-добре уплътен от пандиза Алкатраз. Рио Фърдинанд и Неманя Видич се грижиха за спокойния сън на сър Алекс Фъргюсън години наред. Понякога някой от тях успяваше да се извиси в противниковото наказателно поле и да забие драгоценен гол в последните секунди. Рио се държа мъжки при отстраняването си през 2004. Тогава той бе пропуснал да даде допинг проба (голяма виновност за това имат и чиновниците от контрола) и бе навън от игра за 8 месеца. Ако някой от актуалните " червени дяволи " бъде осъден по сходен метод, ще надигне писък до небесата.

Често до тях оперираха Патрис Евра и Гари Невил. Името на втория към момента разсънва цунами от страсти при всяко споменаване към " Олд Трафорд ". Две десетилетия се носеше назад на придвижването на Острова, десният фланг бе негов. По-големият от братята Невил посвети цялата си кариера на клуба.

 Снимка 384531
Източник:

Други паметни бранители от близкото минало са Уес Браун, Джон О`Шей и Микаел Силвестър. Матео Дармиан би изглеждал неуместно до някой от тях. Не бива да забравяме Фил Невил, който с брат си и останалите магьосници, на които ще обърнем внимание по-късно, сътвори легендата за Клас `92. Бебетата на Фъргюсън.

Изчезнаха футболистите вид Пол Скоулс. Стожерът в средата на терена, постоянно подготвен да помогне на тима си. Друг огромен състезател - Шави, нееднократно е приказвал по негов адрес:

" Пол Скоулс е най-хубавият полузащитник в света за последните 15-20 години, най-комплексният. Той може да изпрати приказен пас към всяка точка на терена, може да вкара гол, душевен е доста постоянен. Никога не губи топката, не я избива ей по този начин - постоянно намира своите сътрудници. Ако играеше в Испания, щеше да бъде скъп повече ". Футболното му дългоденствие и трудолюбивост могат да се съпоставят с тези на един негов съотборник.

 Снимка 384532
Източник:

Безкрайно предан на " алените дяволи ", дълготраен капитан. Той в никакъв случай не се съобщи - Райън Гигс. Уелският вълшебник има червен ореол към главата си. Той е най-титулуваният състезател в историята на британския футбол с 35 оценки. Юнайтед и Ливърпул са единствените клубове, които имат повече шампионски трофеи от Гигс... Рекордьор е и по брой мачове с " алената " фланека - 963. Феноменален.

 Снимка 384533
Източник:

Ники Бът е различен състезател от Клас `92, който носеше оня несклоняем дух. Борба за всяка топка, борба до последната секунда на мача. И по-късно.

Не на последно място - Дейвид Бекъм . Идолът на едно потомство. Той бе суперзвезда на терена и отвън него. Прослави се с оня гол от центъра против Уимбълдън, зашеметяващите осъществявания от фаул и фалцови изстрели. Придаваше толкоз мощно въртеливо придвижване на топката, че вратарите сами се оплитаха в мрежата. Често бе подложен на критика от Сър Алекс. Шотландецът желаеше максимума от играчите си. За експерта могат да се посветят и 10 обособени материала. Всички виждаме какво се случва с клуба откогато разгласи отдръпването си.



Бекъм не е последната именита " седмица " на Юнайтед. След него на " Олд Трафорд " 7-ми номер на гърба си постави страховит състезател от Португалия. Девет години след напускането му можем умерено да твърдим, че цифрата 7 в Юнайтед остана просто цифра.

 Снимка 384534
Източник:

" Най-талантливият футболист, на който съм бил управител ", сподели Фърги по адрес на Кристиано Роналдо. Помните ли по какъв начин стартира материалът? С изпуснатата от Джон Тери дузпа. Тя щеше да бъде шампионска, тъй като преди него CR7 изпрати топката в ръцете на Петър Чех. Най-големите във футбола пропущат от " бялата точка " - това гласи неписаното предписание. Кристиано безспорно е измежду тях.

Всички те липсват. Няма ги тези огромни персони, които издигнаха клуба до международния връх. Неуморимо за тази идея се бори и " златното момче " - Уейн Рууни. Последният мохикан. Всички обичаха Рууни, колкото и нерешително да се представяше той през последните си дни в Манчестър. Голяма виновност за срутва му имат някои треньори, чиито деградивни тактики убиха футбола в " алената " половина на града.

 Снимка 384536
Източник:

Дарън Флетчър, Парк Джи Сун и Майкъл Карик.

Тези имена няма по какъв начин да не провокират необятни усмивки у почитателите. На " Олд Трафорд " занапред ще усещат неналичието на сходен вид играчи.

В най-силния клуб, в най-силното състезание се подвизаваше и българин! Димитър Бербатов бе част от онази машина за късни обрати. Хеттрикът му против огромния зложелател Ливърпул и петте гола против Блекбърн са единствено част от страхотните мемоари, които нашето момче остави на Острова. Впечатляващите трикове и играта с едно допиране бяха ненадминати.



Няма ги към този момент и холандските нападатели като Рууд ван Нистелрой и Робин ван Перси. Последният представител на ниската земя в офанзивата на Юнайтед беше Мемфис Депай. За него бе платена сериозна сума, пожела емблематичната фланелка с №7, а представянето му няма да се помни дълго. Може би, към този момент сме го не запомнили.

 Снимка 384537
Източник:

Депай? Това момче не играеше ли в Лион?

Сега отново се пръска шампанско, само че в другата част на Манчестър. В тази - пенливата течност се разлива единствено по кичозните празненства на футболистите.

Когато играеш на " Олд Трафорд " се чака да печелиш титли. Требълът от 1999 бе отвън фантазиите. Биеш Тотнъм и взимаш купата, след това Нюкасъл за Купата и най-после - Байерн. Те го направиха за 10 дни.

Те бяха емблематични хора на изкуството. През една събота изнасяха представления от 17 часа в " Театъра на фантазиите ".

Те бяха Юнайтед.

 Снимка 384544
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР