21-кратният шампион от Големия шлем Новак Джокович говори за швейцарския

...
21-кратният шампион от Големия шлем Новак Джокович говори за швейцарския
Коментари Харесай

Джокович: Наследството, което Федерер остави ще живее вечно

21-кратният първенец от Големия шлем Новак Джокович приказва за швейцарския тенисист Роджър Федерер, който постави завършек на кариерата си.

„ За мен беше чест да бъда там. И всички изпитахме доста страсти. Тъй като интензивността на съперничеството е толкоз висока, че няма време да се осмислят някои от по-големите моменти по пътя. Неговата диря, неговото завещание ще живее постоянно. Да, той постави завършек на кариерата си, само че наследството му ще живее още доста, доста десетилетия напред. Защото той освен реализира толкоз доста на корта, само че и въодушеви толкоз доста младежи да заловен ракета в ръка. Сега доста гении споделят, че Роджър е техен кумир. Страхотно е, илюстрира неговото великолепие “, съобщи Джокович пред „ Tennis Channel “. 

Ноле също по този начин означи, че към момента не мисли доста за преустановяване на кариерата си, защото към момента не е подготвен. Според него той би желал главните му противници Федерер и Надал да са наоколо.

41-годишният швейцарец приключи кариерата си тази година, откакто игра на „ Лейвър Къп “ в Лондон в края на септември.

Федерер има 20 победи в шампионати от Големия шлем, 111 победи на шампионати от ATP, два олимпийски медала - злато на двойки и сребро на сингъл. В статута на 1-ва ракета в света Федерер прекара 310 седмици.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР