21-годишният убиец на 7-годишното дете в село Сотиря най-вероятно ще

...
21-годишният убиец на 7-годишното дете в село Сотиря най-вероятно ще
Коментари Харесай

Адв. Марковски посочи каква ще е присъдата на убиеца Мартин

21-годишният палач на 7-годишното дете в село Сотиря най-вероятно ще излезе от пандиза след 27-28 години, в случай че не бъде опрощение преди този момент. Така извергът ще се озове отвън решетките единствено на 48 години. Прогнозата направи маститият правист Марин Марковски пред Lupa.bg.

Обвиненията, с които Мартин Трифонов ще влезе в съда, са за ликвидиране на малолетно лице по изключително нечовечен и непосилен метод и за обезчестяване. Максималната присъда, която той може да получи, е пожизнен затвор с или без право на подмяна. Но съгласно Наказателно-процесуалния кодекс, при положение, че той си признае действието, тя ще бъде сменена с 30-годишен затвор.

При положително държание зад решетките, както и при труд вътре, той може да излезе на независимост след единствено 27 години.

Адв. Марковски изясни и че защото ще му бъде назначен длъжностен бранител, той при всяко състояние ще го посъветва да признае виновността си и това автоматизирано снема най-тежката допустима присъда по закон и я заменя с лимитираната във времето.

След излежаване на първите 20 години, той има право и да изиска опрощение от Комисията към президента, въпреки и доста рядко президентът да позволява предварително излизане от пандиза при такива тежки закононарушения.

Юристът е безапелационен, че за действия от този жанр законът би трябвало да се промени и присъдата да не се заменя. Той е на мнение и че реабилитацията на такива лица, сходни на килъра от село Сотиря, е невъзможна и надалеч не е изключено, когато Трифонов излезе на независимост, той още веднъж да извърши закононарушения.

" Това значи, че и най-големият върколак, който може да изпълзи от преизподнята, ще излежи най-много 27-28 години и когато е на 48 години, той ще излезе, а детенцето няма да се върне. А то заслужава повече правораздаване ", уверен е Марковски.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР