21-годишният Северин Красимиров от Русе е задържан за убийството на

...
21-годишният Северин Красимиров от Русе е задържан за убийството на
Коментари Харесай

Разкриха убиеца на журналистката Виктория Маринова

21-годишният Северин Красимиров от Русе е арестуван за убийството на журналистката Виктория Маринова. Новината беше оповестена на ексклузивен брифинг в Министерския съвет от вътрешния министър Младен Маринов. Красимиров е арестуван късно нощес в Германия от локалната полиция. Според проверяващите, на този стадий не може да се приказва за авансово обмисляне на жестокото ликвидиране.

Според вътрешния министър събарните материални доказателства изрично съзвързват 21-годишния Северин Красимиров с убийството на Виктория. Задържаният в Германия е напуснал страната ден след нещастието - на 7 октомври в 14 часа и 2 минути през граничния пункт Дунав мост. Преди да бъде задържан е сменил няколко адреса на терироторията на три федерални провинции в Германия.
Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Част от ДНК експертизите са подготвени, които дават информация за съществуване на ДНК материал по облеклата, с които е бил причинителят, както от жертвата по този начин и негов ДНК материал, както и негов ДНК материал върху натрупа на жертвата.
Задържаният е боксьор, а адресът, който е обитавал, е покрай мястото на закононарушението. През 2007 година Северин е регистриран в полицията за кражба на цветни метали. Според проверяващите преди убийството той е използвал огромно количество алкохол.
 Младен Маринов: ​Северин Красимиров е арестуваният за убийството в Русе Младен Маринов: ​Северин Красимиров е арестуваният за убийството в Русе
Северин Надеждов Красимиров е арестуваният за убийството на журналистката Виктория Маринова от Русе. Той е роден 1997 година в град Русе, живущ в Русе, оби...

От прокуратурата дефинираха уврежданията по тялото на Виктория като извънредно брутални и тежки. Доказателствата на този стадий сочат, че нападението е било за полово посягане.
Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Малко преди жертвата, е тичала друга жена, след това се е върнала. Жертвата е траяла малко по-далеч в сравнение с нормално. Това ни кара да мислим, че това е безусловно инцидентно действие, изчаквайки опция на даденото място.Сотир Цацаров, основен прокурор: На този стадий ние не можем да твърдим, че убийството е обвързвано с професионалната й активност, само че отново споделям задържането на причинителя никога не значи прекратяване на работата по всички вероятни версии.  Цацаров: Най-вероятно става въпрос за непринудено нахлуване Цацаров: Най-вероятно става въпрос за непринудено нахлуване
Редно е да се изкаже признателност на всички служители на реда, прокурори, съдии, специалисти от Министерство на вътрешните работи, както и към полицията в Германия. Това съобщи основният прокурор...

Премиерът Бойко Борисов се оплака от медийния напън, на който са били подложени държавните органи макар неговия апел от неделя да се изчака няколко дни преди публикуването на данни към следствието, с цел да не се провали работата на полицията.
Бойко Борисов, министър-председател: Българи направиха по този начин през тези няколко дни за България да се приказва като за Малта и Словакия. Да си очернят страната по най-бруталния метод.
В рамките на три дни прочетох чудовищни неща за България и нито едно правилно. Разни червени и сини политици се скъсаха да пращат мейли и да вървят да изясняват в Брюксел и в Съединени американски щати какво се случи в България.

Премиерът разяснява и реакцията в обществените мрежи на някои еврочиновници от Брюксел.
Бойко Борисов, министър-председател: Те ни разсипаха от туитъри и аз тук доста ще си трансформира за Шпицен претендента мнението. Много деликатно съм ги чел всичките. Ще имаме сериозен диалог в ЕНП като отида там.
На Северин Красимиров са повдигнати задочно две обвинявания - за обезчестяване и съзнателно ликвидиране, осъществено по изключително нечовечен и непосилен метод. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи пожизнен затвор без право на подмяна.
 Борисов: Убиецът от Русе е сменял адресите си в три разнообразни немски провинции Борисов: Убиецът от Русе е сменял адресите си в три разнообразни немски провинции
Премиерът Бойко Борисов изрече рецензиите си към прибързаните дейности по издание на данни към следствието на бруталното ликвидиране на журналистк...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР