21-годишният Северин Красимиров от Русе е задържан за убийството на

...
21-годишният Северин Красимиров от Русе е задържан за убийството на
Коментари Харесай

Арестуваха 21-годишен за убийството в Русе

21-годишният Северин Красимиров от Русе е арестуван за убийството на журналистката Виктория Маринова. Това разгласи на ексклузивен брифинг в Министерския съвет вътрешният министър Младен Маринов.

Той удостовери, че Красимиров е арестуван късно нощес в Германия от локалните управляващи. Той се е укривал в три немски провинции, предава bTV.

Тялото на 30-годишната журналистка беше намерено в събота – 6 октомври, на крайбрежната алея в Русе. Била е убита по изключително нечовечен метод, като преди този момент е била изнасилена.

„ До момента не се изключва нито една версия за убийството – от персоналния живот до професионалната й активност. Започната е инспекция на всички обстоятелства и условия. Изготвен е лист на лица от престъпния контингент, осъществен е оглед, назначени са съответните експертизи ”, посочи Маринов.

Северин Красимиров има престъпна регистрация за кражба на цветни метали. Иззети са материални доказателства, свързващи лицето с убийството.

Главният прокурор Сотир Цацаров също удостовери, че следствието на грубо ликвидиране продължава по всички вероятни версии.

Събраните досега данни обаче сочели, че става въпрос за непринудено нахлуване за полово посягане. Изнасилването и побоят са били брутални. Преди нападението заподозряният за убийството Северин е използвал огромно количество алкохол. Тренирал е бокс.

На 21-годишния юноша са повдигнати две задочни обвинявания – за обезчестяване и за ликвидиране, осъществено по изключително нечовечен метод, добави Цацаров.

Премиерът Бойко Борисов се оплака от натиска, на който са били подложени държавните органи макар неговият апел от неделя да се изчакат няколко дни.

Българи направиха по този начин, че очерниха страната си по жесток и гнусен метод, сподели Борисов във връзка интернационалния отзив, който получи убийството.

В изявления в влиятелни медии и в мнения в обществените мрежи на служители от Брюксел се говореше за ликвидиране на проверяващ публицист, обвързвано с работата му.

„ Ще имаме сериозен диалог в ЕНП като отида там, само че това е политиката. Много неща бих споделил още, само че ще минат положителния звук. Отнасяме се с внимание към всяко следствие, към всеки сигнал. С нищо не сме заслужили като страна по този начин да бъде охулена страната. Мигар това не се случва в други страни или е някакъв изолиран случай? ”, разяснява Борисов.

Премиерът посочи, че немски съд ще реши за екстрадацията на арестувания Северин Красимиров на база изпратените ДНК експертизи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР