21-годишният Румен Русев отново може да ходи, благодарение на отделението

...
21-годишният Румен Русев отново може да ходи, благодарение на отделението
Коментари Харесай

След сложна операция в УМБАЛ Бургас млад мъж проходи отново

21-годишният Румен Русев още веднъж може да върви, с помощта на отделението по ортопедия на УМБАЛ Бургас. Преди да попадне в болничното заведение, мъжът се е мъчил с кусур, който блокирал придвижванията му. Левият крайник бил по този начин килнат, че той не можел да стъпва на него - влачил го по земята, мъчно работел и се е чувствал половин човек. След комплицирана интервенция, траяла повече от 5 часа, кракът е изправен и върнат в естественото си положение.

" Благодарен съм на доктор Стоян Христов и неговите сътрудници. Радвам се, че ще мога още веднъж да работя и да се грижа за фамилията си ", споделя младият мъж.
Преди няколко години той счупил крайници си при рухване. Направена е интервенция, която се оказала несполучлива. Кракът се изкривил и скъсил, а всяко придвижване предизвиквало болежка. Румен е търсил помощ при доста експерти, само че множеството го отпращали. Ортопедите на УМБАЛ Бургас обаче приели този комплициран случай за същинско професионално предизвикателство. Били извършени няколко комисии, експертно мнение се е търсило на най-високо равнище в научната ортопедична общественост.

Решението - комплицирана интервенция, при която костта да бъде счупена още веднъж, по-късно нормализирана със специфични импланти, с цел да зарасне в вярната посока. Пациентът се е съгласил на интервенцията без съмнение, въпреки че бил предизвестен, че най-малко 3 месеца не би трябвало да стъпва на оперирания крайник. " И 3, и 5 месеца ще очаквам, в случай че знам, че още веднъж ще мога да вървя ", споделя Румен.

" Тази хирургична интервенция не е рутинна - такива интервенции се вършат по не повече от 5 на година у нас ", описа лекуващият доктор на Румен Русев - доктор Стоян Христов. Прогнозата обаче е добра - Румен ще може да върви.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР