21-годишният ром от Русе Северин Надеждов Красимиров е задържан в

...
21-годишният ром от Русе Северин Надеждов Красимиров е задържан в
Коментари Харесай

Задържаха убиеца на Виктория в Германия

21-годишният ром от Русе Северин Надеждов Красимиров е арестуван в Германия за жестокото ликвидиране на журналистката Виктория Маринова. Новината бе публикувана късно във вторник, само че публично бе оповестена през вчерашния ден сутринта на брифинг в Министерския съвет от премиера Бойко Борисов, вътрешния министър Младен Маринов и основния прокурор Сотир Цацаров. Борисов съобщи, че тези дни преднамерено са пускани "партенки " за пресата, с цел да не подплашат килъра и той да се укрие.
Красимиров е престъпно регистриран за кражба на цветни метали през 2007 година Той е някогашен боксьор и цяла нощ се е наливал с алкохол, преди да извърши закононарушението. Домът му е покрай мястото на убийството, сподели министърът. По думите му има 100% съвпадане на ДНК. Очакваме още доказателства, които да свържат причинителя директно с жертвата, посочи той. Престъплението не е планувано. Още в неделя Северин напуснал страната през "Дунав мост " с другар, с цел да се укрие при майка си в Германия. Движението му е следено, обитавал е на територията на три немски провинции. Красимиров още не е разпитван от български прокурор или проверяващ служител на реда. Маринов дефинира килъра като психологично болен човек с нужда от полово облекчаване. Разследващите издирвали възможни съучастници и мотиватори на килъра.
Арестът е осъществен от немската полиция по искане на българската прокуратура, добави Цацаров. В ход е осъществяването на европейска заповед за задържане и след произнасянето на немския съд се чака килърът да бъде доведен у нас. Доказателствата сочат непринудено набелязване на жертвата, удостовери и Цацаров. "Убиецът е блъснал Виктория мощно в лицето, счупил й носа, завлякъл я в храстите, след което е направил брутално полово посягане. За край й нанесъл мощни удари по главата, довели до черепно-мозъчна контузия ", изясни основният прокурор. Няма директни очевидци на жестокото закононарушение. Разпитани са всички сътрудници на Виктория, само че на този стадий не може да се твърди, че убийството е обвързвано с професионалната й активност.
Борисов не пропусна да нападне медиите и политиците, които изкарали убийството политическо. "ДНК анализът по облеклата на нарушителя е разчетен единствено в границите на три дни, а през същото време всякакви политици и медии се скъсаха да пращат имейли зад граница за това, което се е случило в България. Прочетох чудовищни неща за България и нито едно правилно нещо. Разни сини и червени политици се скъсаха да пращат мейли и да вървят да изясняват какво се е случило в България. Мигар това не се е случвало в други страни или е някакъв изолиран случай? ", възмути се той.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР