21-годишният Мартин Трифонов от с. Сотиря, който е обвинен за

...
21-годишният Мартин Трифонов от с. Сотиря, който е обвинен за
Коментари Харесай

Мартин от с. Сотиря в болница още седмица под засилена охрана

21-годишният Мартин Трифонов от с. Сотиря, който е упрекнат за убийството на 7-годишната Кристин, продължава да се лекува в регионалната болница на Сливен. Той бе хванат след гонене, при което бе ранен на две места в единия крайник и бе получил фрактура на другия.

Престоят му ще бъде продължен още седмица, откакто бе опериран.

" В положително положение е ", сподели зам.-директорът на лечебното заведение доктор Хрисант Хрисантов, представен от " Труд ". На изнесено правосъдно съвещание в болничното заведение съдът му наложи най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Трифонов се снабди с три обвинявания - за ликвидиране на малолетно дете, осъществено с особена свирепост и по изключително непосилен метод, за обезчестяване и за блудничество.
Засега детайлности за съдебно-медицинската, както и за другите назначени експертизи по случая, не се огласяват. От обвиняването още преди дни подчертаха, че няма данни обвиненият Трифонов да е психологично болен и да не може да носи наказателна отговорност.

Служебният му юрист съобщи, че Мартин Трифонов е признал за убийството пред него, само че не желае да се впуска в детайлности. Стана ясно, че е направил действието след приложимост на алкохол.

Наложеният му непрекъснат арест няма да бъде обжалван пред Бургаския апелативен съд. До края на престоя му в болничното заведение Трифонов ще е под засилена полицейска защита.

Междувременно стана ясно, че шефът на Центъра за незабавна здравна помощ в Сливен приготвя мнение за дейностите на екипа, изпратен след получения сигнал на тел. 112 за откритото тежко потърпевшо дете в село Сотиря.

" Становището ще бъде предоставено на Регионалната здравна ревизия. Предстои инспекция от Изпълнителна организация " Медицински одит ", след което ще бъде направено публично умозаключение ", посочи доктор Мариета Божидарова, завеждаща Филиала за незабавна здравна помощ в Сливен. Уточнени са всички обстоятелства и условия, дадени са писмени пояснения от реанимационния екип, реагирал на незабавното повикване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР