21-годишният Христо Бръзицов, който преди дни простреля в лицето полицай

...
21-годишният Христо Бръзицов, който преди дни простреля в лицето полицай
Коментари Харесай

Психично болния Христо Бръзицов, който простреля полицая, отива на лечение в психиатрия

21-годишният Христо Бръзицов, който преди дни простреля в лицето служител на реда от столичното 3-то РУП, ще бъде настанен за проучване в държавната психиатрична болница в Ловеч. Това реши състав на Софийския градски съд. Младежът е упрекнат в опит за ликвидиране на служителя на реда Георги Йовчев. Той бе настанен с пострадвания по лицето в „ Пирогов “, написа "Труд ".

Христо Бръзицов страда от извънредно тежка форма на параноидна шизофрения, обясниха трима специалисти, които са прегледали и изготвили експертиза. Той отключва болестта преди две години след интернет връзка с по-малко момиче. По това време той е на 19 година, а тя на 17. Момчето отключило болестта и считало, че го мислят за педофил. Направил е два тежки опита за самоубийство. Първия път се ръгал с нож, който майка му Живка изтръгнала от ръцете му. Втори път опитал да постави завършек на живота си като скочил от високо, само че майка му още веднъж го избавила в точния момент. Решение на висш съд в Страсбург, където живее фамилията, е постановил наложително и дълготрайно лекуване.

Христо два пъти влизал в психиатрия, само че не задоволително дълго. Заради това майка му решила да се върне с него в България и да го лекува. Самата тя е подала сигнал в 3-то РУП още на 1 август, а няколко дни по-късно е формирана и прокурорска кореспонденция, в която се споделя, че той би трябвало неотложно да бъде настанен за наложително лекуване. Изпълнението на мярката обаче се забавило и по този начин на 18 септември полицията влиза в дома на фамилията в столичния кв. „ Илинден “. „ Аз го направих, с цел да защитя майка ми и мен. Видях служител на реда на вратата и без да желая натиснах спусъка. Не желая да вървя в психиатрия “, съобщи изрично Бръзицов.

Според Софийски градски съд няма потребност той да бъде настанен за проучване, а за лекуване. Въпреки това обаче първо ще бъде проучен в Ловеч, с цел да бъде освидетелстван и ще бъде лекуван съответно. Младият мъж бе доведен в залата с белезници на ръцете, вериги на краката и със засилена правосъдна защита. Решението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано. След края на съвещанието майката Живка Бръзицова изясни, че два месеца се е срещала с кварталните служители на реда от 3-то РУП. Тя акцентира, че задачата на визитата на униформените в дома им на 18 септември била синът й да бъде настанен наложително в психиатрия. „ Категорично не е стрелял против служители на реда. Стреля по мен “, сподели майката на Христо пред публицисти. Тя изясни, че са се прибрали в България, тъй като във Франция не може да бъде лекуван наложително, а тук има такава опция.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР