21-годишният бейзболен суперталант Оскар Колас е избягал от родината си

...
21-годишният бейзболен суперталант Оскар Колас е избягал от родината си
Коментари Харесай

Кубинският Отани избяга от Острова на свободата, готов е за МЛБ

21-годишният бейзболен суперталант Оскар Колас е избягал от родината си Куба с желанието да подпише контракт във Висшата лига на Съединени американски щати и Канада (МЛБ), заяви ESPN. Наричан " кубинския Шохей Отани " поради двупосочните си умения като питчер и аутфилдер, младокът е считан за идната сензация в Мейджър лийг, който може да тръгне по стъпките на японската звезда на Лос Анджелис Ейнджълс.

В кариерата на самия Колас има мощна японска връзка, защото той прекарва последните три сезона в младежката система на Фукуока Софтбанк Хоукс като преотстъпен от родния си клуб Сантяго де Куба. През 2019 година дебютира в професионалната лига на Япония NPB, като удря хоумрън в първото си заставане на бат за представителния отбор на " ястребите " против Сайтама Сейбу Лайънс.

Intriguing two way prospect Oscar Colas has defected from Cuba, and is seeking a #MLB deal. (via @RSanders15) https://t.co/rWVkp48ILz
— Call to the Pen (@CalltothePen) January 4, 2020
Висок 186 см и тежащ 95 кг, кубинският Отани е мощно батиращ отляво аутфилдер и също по този начин може да бъде употребен като питчер левичар. През последните години в Япония Колас не е хвърлял от възвишението, само че съгласно скаутските отчети бързата му топка доближава до 95 мили/ч (153 км/ч) при постоянен надзор.

Оскар Колас не е единственият разполагаем гений от Куба, който се чака да се появи скоро в МЛБ. Десничарят Норхе Карлос Вера – 19-годишният наследник на именития питчер на кубинския народен тим Норхе Луис Вера, евентуално ще подпише с някой клуб през юли. Също по този начин Йоелкис Сеспедес – 22-годишният брат на аутфилдера на Ню Йорк Метс Йоенис Сеспедес, е разполагаем, откакто предишното лято избяга от Острова на свободата.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР