21-годишната жена, която роди в банята, а след това изхвърли

...
21-годишната жена, която роди в банята, а след това изхвърли
Коментари Харесай

Майката, която изхвърли бебето си в контейнер, остава в ареста

21-годишната жена, която роди в банята, а по-късно изхвърли новороденото в резервоар за боклук, остава в ареста. Днес Районният съд в Димитровград й наложи най-тежката мярка за неотклонение, уважавайки настояването на прокуратурата.

Яница родила на 26 против 27 март в квартирата си в центъра на Димитровград. Според проверяващите, става въпрос за доносено и жизнеспособно момченце, за което не били положени грижи. То било оставено в банята, завито в хавлия, и към един час след раждането е умряло.

На 28 март Яница сложила детето в платнена чанта и го изхвърлила в резервоар за боклук. Там към 14.40 ч. го намира жена, която работи в непосредствен търговски обект.

Полицията бързо стигнала до родилката, защото предходната вечер имало сигнал, че дълго време дамата не излиза от банята. На посетилите дома й служители на реда тя споделила, че всичко е наред. На идващия ден обаче камери покрай съдовете за боклук, запечатали закононарушението й.

21-годишната жена е от сливенското с. Радецки. В квартирата живеела с двете си деца, близнаци на 2,5 година и мъж. Децата са настанени в приемни фамилии.

Ден след ареста й дамата беше настанена в болница поради затруднения след раждането.

Репортер: Цанка Семерджиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР