21-годишна учителка по плуване стана най-младата жена, която прекоси сама

...
21-годишна учителка по плуване стана най-младата жена, която прекоси сама
Коментари Харесай

Тя е на 21 и е първата жена, прекосила сама Атлантическия океан

21-годишна учителка по плуване стана най-младата жена, която прекоси сама Атлантическия океан. Точно 70 дни, 3 часа и 48 минути лишават на Джасмин Харисън от Северен Йоркшир да прекоси над 4800 километра, като пътуването й стартира от Канарските острови и завърши по-рано от плануваното в Антигуа.

„ Всичко, което желаех да бъде “ – по този начин дефинира приключението си младото момиче, което показа в Twitter, че е имала две преобръщания с засегнат лакът, разминала се е на косъм със сондажен транспортен съд, само че по тази причина пък е имала на разположение задоволително количество фъстъчено масло и Нутела.

A near collision with a drilling ship, two capsizes, lots of peanut butter and Nutella consumed, visits from dolphins and a world record breaker. Jasmine has safely made it to #Antigua What a superstar she is. #TWAC2020#MadeBytheSea@ACampaigns
— Jasmine Harrison (@rudderlymad) February 20, 2021
Освен като преподавател по плуване, Джасмин работи и като барман, и взема решение да се запише за Talisker Whisky Atlantic Challenge, когато гледа финала на събитието през 2017-а. Впуска се в пътуването освен с цел да провокира себе си, само че и като късмет от избяга от ежедневния си живот. „ Няма нищо по-хубаво от това да се измъкваме от нещата, които ни заобикалят – обществените мрежи, неприятните вести, безусловно от всичко “, споделя Харисън.

По време на прекосяването тя е редувала два часа сън с два часа гребане и макар че е била откъсната от света, 21-годишното момиче всеки ден успява да приказва с майка си посредством сателитен телефон. А какво най-вече чака с неспокойствие, откакто стъпи на сушата, тя отговоря: „ Храна, несъмнено храна “.



Освен че сложи връх, Джасмин съумя да събере над 10 хиляди паунда за щедрост с това, което направи. Предишната жена, която съумява да прекоси сама с лодка Атлантическия океан е 22-годишната Кейти Спотц, а най-младият мъж, който държи този връх е студентът Лукас Хейсман, който едвам 18-годишен приключва предизвикването през 2019-а.

Няма по какъв начин да не споменем и за българите Стефан и Макс – забележителните татко и наследник, които със своята лодка Neverest отплаваха на 14 юни 2020 година от Португалия и след 105 дни в Атлантическия океан и над 8200 изминати километри акостираха сполучливо в столицата на Барбадос. Едно рисково странствуване с идея. Te поддържаха " Да! За живот! " – националната акция, която цели да насочи вниманието към значимостта на донорството.

 
Стефан, Макс и Neverest: За едно велико премеждие трябват и велики дами!

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР