21-годишна жена е била призната за виновна за . Съдът

...
21-годишна жена е била призната за виновна за . Съдът
Коментари Харесай

Жена ще лежи 20 години в затвора заради опит да убие 3-месечния си син в Скравена

21-годишна жена е била приета за отговорна за. Съдът й е определил присъда от 20 години затвор .

Подсъдимата М.Б. е била предадена на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в София . Установено е, че към ноември 2020 година подсъдимата М.Б. е живеела в с. Скравена . На 24 ноември същата година тя е разговаряла по телефона с бащата на децата си , като двамата са се скарали . Плачът на 3-месечния й наследник С.Б. в допълнение я е ядосал. Тя го доближила и с ноктите на ръката го наранила по бузата. Вдигнала го и мощно го блъснала в леглото . Продължила да нанася удари по цялото тяло на детето , включително и по главата, удряйки го в таблата на металното легло.

Свидетелите на случилото – майката и сестрата на подсъдимата, създали опит да я спрат . Незабавно бил подаден сигнал на телефон за незабавни случаи 112. Пристигналият на място медицински екип установил тежкото положение на детето . Пострадалият е бил превозен до УМБАЛСМ „ Пирогов “, където му е била осъществена незабавна оперативна намеса.

От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че на 3-месечния е била породена закрита черепно-мозъчна контузия , която неизбежно би довела до гибел без своевременното използване на високоспециализирана здравна помощ.

Прокурорът изиска от съда да наложи наказване от 20 години „ отнемане от независимост “ при непоколебим режим на изтърпяване , което беше почетено от съда. Подсъдимата е наказана да заплати и неимуществени вреди, породени на малолетния си наследник в размер на 50 000 лв. .

Присъдата не е влезнала в действие и може да бъде обжалвана в законоустановения период пред Софийския апелативен съд.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР