21-годишен мъж от Варненско, който е нарушил задължителната 14-дневна карантина

...
21-годишен мъж от Варненско, който е нарушил задължителната 14-дневна карантина
Коментари Харесай

Арестуваха 21-годишен за неспазване на карантина, брат му го издал

21-годишен мъж от Варненско, който е нарушил наложителната 14-дневна карантина поради ковид, която се постанова към този момент на всички, пристигнали в България от чужбина, е бил публикуван от брат си и задържан. Засега той остава в ареста за 72 часа.
Обвиняемият Золфи В. ще дава отговор по член 355 от Наказателния кодекс (лишаване от независимост до 5 години и санкция от 10 000 до 50 000 лева) поради нарушаването на карантината.
Според прокуратурата, Золфи се е върнал на 23 март от Англия (тогава това към този момент беше дестинация, от която идващите в България наложително трябваше да влизат в двуседмична карантина), откакто преседял там 10 дни в търсене на работа - в региона на Лутън, само че несполучливо. При връщането си, на летище Варна е попълнил декларация и е споделил, че ще прекара 14 дни под карантина на адрес на другар. Вместо това обаче, го напуснал и откакто брат му не го намерил там, се обадил на телефон 112.
На всичкото от горната страна Золфи пуснал фотоси във Фейсбук и от тях личало, че не бил на мястото, което показал.
Прокуратурата ще внесе искане във Варненския областен съд за установяване мярка за неотклонение " Домашен арест " за първия арестуван обвинен за неспазване на карантината в област Варна.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 1 април "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР