21-годишен мъж от Белослав ще бъде съден за причиняване на

...
21-годишен мъж от Белослав ще бъде съден за причиняване на
Коментари Харесай

Мъж от Белослав ще бъде съден за причиняване на смърт в пътен инцидент

21-годишен мъж от Белослав ще бъде съден за причиняване на гибел и телесни повреди в пътен случай, оповестиха през днешния ден от Апелативната прокуратура във Варна. Според обвиняването той е карал пийнал и без брошура, а автомобилът е бил с прекъсната регистрация и табели, издадени на друга кола.

Инцидентът е станал през февруари 2021 година Обвиняемият дружно със свои другари гостувал в село Неофит Рилски. Надвечер 20-годишният тогава мъж седнал зад кормилото на автомобила на своя хазаин и потеглил дружно с трима пасажери към историческия парк, покрай селото. Шофьорът карал бързо, без да се преценява, че е мрачно, а асфалтът е влажен и с дупки. Мъжът изгубил надзор над колата и се блъснал в крайпътно дърво. 

След удара в автомобила били затиснати седящите на предните седалки. Когато били извадени, двамата мъже били превозени към болничното заведение. По пътя обаче спътникът на обвинения умрял от пострадванията си.

При случая потърпевши още момиче и момче, които получили междинна и лека телесни повреди.

От назначената съдебно–медицинска експертиза е открито, че концентрацията на алкохол в кръвта на каралия юноша е била 1,50 – 1,54 промила.

Предстои делото него да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР