21-годишен българин, болен от синдром на Аспергер, се самоубил, поглъщайки

...
21-годишен българин, болен от синдром на Аспергер, се самоубил, поглъщайки
Коментари Харесай

Българин със синдром на Аспергер се самоуби в Англия

 21-годишен българин, болен от синдром на Аспергер, се самоубил, поглъщайки голяма доза цианид. Кристиян Данаилов, който живее в Англия от 2012 година, си поръчал отровното вещество от онлайн магазин, написа " Дейли мейл ".  

Младежът си направил подправена компания и се свързал с компания в Есекс, с цел да му изпратят смъртоносната субстанция по пощата.   Според майка му Елана единственото, което синът й трябвало да направи, е да означи с тикче кутийка в уеб страницата, като по този метод удостоверява, че е легална компания и отровата може да му бъде предоставена.

Пратката пристигнала на адреса няколко дни по-късно. Кристиян, който неотдавна бил диагностициран със синдром на Аспергер, е открит мъртъв в стаята си. Ваничка, съдържаща извънредно, сходно на кристал вещество, е открита от фелдшер до тялото му, като една от съставките му е " цианид “.    

Опечалените родители желаят повече надзор в интернет, с цел да предотвратят сходни нещастия. " Било е прекомерно елементарно за него да си купи нещо толкоз рисково онлайн ", споделя майката.   " Децата прекарват толкоз време пред компютрите, всяко едно от тях може да направи същото като моя наследник ", добавя българката.  

Кристиян и фамилията му се местят в Англия през 2012 година Майка му Елана работила като здравна сестра, а татко му Петър - като дърводелец. Кристиян и по-малкият му брат Иво посещавали учебно заведение. Младежът се записал и в лицей, само че не можел да стартира работа поради заболяването си.   

През 2018 година Данаилов е диагностициран със синдром на Аспергер - психологично разстройство от аутистичния набор, характеризиращо се със обилни компликации в общественото взаимоотношение и невербалното другарство, придружени от лимитирани и повтарящи се модели на държание и ползи.   

Младежът се затворил в себе си, спрял да поддържа връзка. През юли 2018 година поставя завършек на живота си. Оттогава фамилията му се бори за повече ограничавания в интернет пространството. " Не можем да си го върнем, само че можем да помогнем сходни произшествия да не се случват повече ", разясняват семейство Данаилови.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР