21-годишен българин, болен от синдром на Аспергер, се самоубил, поглъщайки

...
21-годишен българин, болен от синдром на Аспергер, се самоубил, поглъщайки
Коментари Харесай

Българин се отрови с цианид в Англия

21-годишен българин, болен от синдром на Аспергер, се самоубил, поглъщайки голяма доза цианид. Кристиян Данаилов, който живее в Англия от 2012 година, си поръчал отровното вещество от онлайн магазин, написа "Дейли мейл ", цитира Канал 3.

Младежът си направил подправена компания и се свързал с компания в Есекс, с цел да му изпратят смъртоносната субстанция по пощата.

Според майка му Елана единственото, което синът й трябвало да направи, е да означи с тикче кутийка в уеб страницата, като по този метод удостоверява, че е легална компания и отровата може да му бъде предоставена. Пратката пристигнала на адреса няколко дни по-късно.

Кристиян, който неотдавна бил диагностициран със синдром на Аспергер, е открит мъртъв в стаята си. Ваничка, съдържаща извънредно, сходно на кристал вещество, е открита от фелдшер до тялото му, като една от съставките му е „ цианид “.

Опечалените родители желаят повече надзор в интернет, с цел да предотвратят сходни нещастия. "Било е прекомерно елементарно за него да си купи нещо толкоз рисково онлайн ", споделя майката.

"Децата прекарват толкоз време пред компютрите, всяко едно от тях може да направи същото като моя наследник ", добавя българката.

Кристиян и фамилията му се местят в Англия през 2012 година Майка му Елана работила като здравна сестра, а татко му Петър - като дърводелец. Кристиян и по-малкият му брат Иво посещавали учебно заведение. Младежът се записал и в лицей, само че не можел да стартира работа поради заболяването си. През 2018 година Данаилов е диагностициран със синдром на Аспергер - психологично разстройство от аутистичния набор, характеризиращо се със обилни компликации в общественото взаимоотношение и невербалното другарство, придружени от лимитирани и повтарящи се модели на държание и ползи.

Младежът се затворил в себе си, спрял да поддържа връзка. През юли 2018 година поставя завършек на живота си. От тогава фамилията му се бори за повече ограничавания в интернет пространството. "Не можем да си го върнем, само че можем да помогнем сходни произшествия да не се случват повече ", разясняват семейство Данаилови.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР