21 години след бягството си от затвора в Касандра, Халкидики,

...
21 години след бягството си от затвора в Касандра, Халкидики,
Коментари Харесай

Българският Ескобар се върна в гръцки затвор 20 години след бягството си

21 години след бягството си от пандиза в Касандра, Халкидики, 56-годишният българин Огнян Атанасов, наказан за трафик на опиати, още веднъж е в гръцки затвор, оповестява организация АНА-МПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Влизането му в пандиза в този момент обаче не е с цел да излежи остатъка от 18-годишната си присъда, наложена, откакто е бил хванат край Серес през 90-те години за трафик на 2,5 кг хероин. Този път Атанасов е обвинен по случай на трафик на опиати, който е оголен след бягството му през 1998 година.

Нареченият от служителите на реда " българският Ескобар и " фантомът на долината на Струма " беше отведен през днешния ден следобяд пред апелативния прокурор на Солун, с което се извършват пет от седемте заповеди за арест, които са издадени против него от гръцкото правораздаване.

През август 2010 година българските управляващи са дали позитивен отговор на гръцките заповеди за задържането му с изискването Атанасов първо да излежи присъдите, които са му били наложени в България. Сега е била изпълнена заповедта за екстрадицията му в Гърция, където му е наложена мярка за неотклонение " задържане под стража ", до момента в който бъдат взети решения по делата, които се водят против него.

У нас Атанасов е прочут и като " петричкия Ескобар ".
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР