21 е вече броят на загиналите в политехническия колеж в

...
21 е вече броят на загиналите в политехническия колеж в
Коментари Харесай

Керч оплаква жертвите на кървавото нападение в колежа

21 е към този момент броят на починалите в политехническия лицей в Керч, след стрелбата, която 18-годишен възпитаник откри през вчерашния ден през междучасие. В първи коментар за аргументите за нещастието в Крим съветският президент Владимир Путин съобщи, че за това виновност има и Интернет, където имало доста нездравословно за младежта наличие.

 © Българска телеграфна агенция
Записани на телефон фрагменти от стрелбата в колежа разкриват преживения смут. В Керч през днешния ден оплакват жертвите и нелепата им крах. Сред убитите са 15 възпитаници - някои - като Серьожа Степаненко, желали да получат специалност, с цел да оказват помощ финансово на родителите си. Егор Перепьолкин мечтаел да постъпи в армията. Загинали са и майка и щерка учителки - Светлана и Настя Бакланови. През сълзи хората си задават и въпроси.
жителка на Керч: Къде е била защитата, къде са били мъжете, каквито в колежа е имало доста. Защо е станало по този начин, че децата са разстреляни съвсем от упор?
18-годишният Владислав Росляков, чието тяло беше намерено в колежа, към този момент остава единственият хипотетичен причинител и уредник на закононарушението.

В колежа са работели 52 камери, запечатали всяка негова стъпка. Младежът минава през задната ограда, след това влиза в постройката през задна врата. Преоблича се в тоалетна. Избухва кръвопролитието.
 Расте броят на жертвите на всеобщото ликвидиране в Керч Расте броят на жертвите на всеобщото ликвидиране в Керч
21-а са към този момент жертвите след кръвопролитието в кримския град Керч, където през вчерашния ден 18-годишен възпитаник откри пукотевица в политехническия лицей, в който учи. По...

На този запис от охранителна камера се вижда и по какъв начин преди седмица Владислав си купува минимум 150 патрона от локалния оръжеен магазин. В колежа е стрелял с пушка - помпа.
Анатолий Лунев, притежател на оръжеен магазин: Младежът не провокира никакви съмнения. Показа разрешителното си за оръжие, то е напълно ново.
И съгласно управляващите, Владислав не е предизвиквал съмнения. Познат е като затворен, само че спокоен човек. Негов съученик споделя в обществените мрежи, че един път говорел заплашително, само че не го приели съществено.

съученик: Разправяше, че ненавижда хората в колежа. Казваше, че няма да е неприятно всички да ги убие и след това самичък да се очисти.
Владислав живеел с разведената си майка - здравна сестра и почитател на " Свидетели на Йехова ". Пред следователите е разказала, че дни преди случая той е разглеждал в Интернет видеозаписи на набези в учебни заведения. Според бащата младежът нямал другари, увличал се от компютърни игри и оръжие.

В блока, където момчето живее до 9-годишна възраст, не го помнят с положително.

жителка на блока: Като дребен беше доста нечовечен. Ловеше котки и ги душеше с въженце, непрекъснато му правехме забележки.
Тепърва ще се обяснява въпросът за лекотата, с която е получил разрешителното за оръжие, за обществените аргументи за експанзията.

Руският президент видя аргументи и в Интернет.

Владимир Путин, президент на Русия: " Вчерашната покруса е резултат в това число от глобализацията. Виждаме, че в обществените мрежи, в Интернет има основани цели общности. Всичко стартира с известните трагични събития в американските учебни заведения. "
Това е първият толкоз кървясъл случай в Крим, след анексията му от Русия преди 4 години. И в съветски, и украински медии има опити за спекулации за политическа връзка в кръвопролитието, само че за такава няма обстоятелства. И в Москва, и в Киев одобряват станалото в Керч за своя покруса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР