21 души са загинали при авария в мина Костенко в

...
21 души са загинали при авария в мина Костенко в
Коментари Харесай

21 души са загинали при авария в мина в Казахстан

21 души са починали при повреда в мина " Костенко " в Караганда, Казахстан, оповестиха от компанията Arcelormittal Temirtau, която е притежател на мината.

" От 252 миньори 208 са извадени на повърхността, 18 от тях са потърсили здравна помощ. В мината остават 23 миньори. Открити са телата на 21 починали. Издирвателно-спасителните интервенции не престават ", се показва в известието, представено от ТАСС.

Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев разгласи 29 октомври за ден на народен печал за жертвите на повредата в мина " Караганда ".

След повредата президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев инструктира държавното управление да приключи капиталовото съдействие с компанията Arcelormittal Temirtau, която е най-голямото дружество в минно-металургичния бранш на републиката и е част от транснационалната металургична група Arcelormittal. На собствен ред държавното управление на Казахстан реализира авансово съглашение с акционерите на Arcelormittal Temirtau JSC, сега се завърши договорката за прекачване на собствеността върху предприятието в интерес на страната.

Сутринта на 17 август се запали конвейерна лента  в мина " Казахстанская " на компанията Arcelormittal Temirtau в региона на Караганда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР