21 акта са съставени от началото на годината за поставяне

...
21 акта са съставени от началото на годината за поставяне
Коментари Харесай

21 акта са съставени за поставяне на рекламни съобщения върху дървета, улични стълбове, сгради и други в Бургас

21 акта са формирани от началото на годината за слагане на рекламни известия за друг тип събития, услуги и артикули върху дървета, улични стълбове, здания, ел. табла, огради и други нерегламентирани места на територията на община Бургас. Това оповестиха от пресцентъра на Общината.

Последният арестуван извършител е заловен преди ден, в миг на разлепване на известия за поправки, от чиновниците на дирекция „ Управление на рецесии, публичен ред и сигурност ". Общинските инспектори са премахнали 150 броя от същите листовки, сложени от лицето на нерегламентирани места по улиците „ Александровска “, „ Македония “ и „ Цар Симеон I “. За нарушаването му е формиран акт в общ размер от 7500 лева

Най-честите нарушавания са свързани с лепене на известия и листовки за ремонт на покриви, изкупуване на остарели движимости и изтегляне на заеми, а нормалните места са централните булеварди и улици на града - „ Александровска “, „ Алеко Богориди “, „ Христо Ботев “, „ Фердинандова “, „ Княз Борис I “ и други

Нарушителите са най-вече лица, живеещи в прилежащи на Бургас общини, като Средец, Ямбол, даже от Самоков и други, които търсят прехранване в морския град.

Глобата за слагане на външна реклама на нерегламентираните за това места, съгласно Наредбата за рекламната осведомителна активност на територията на община Бургас, е в размер на 50 лева за всеки подложен афиш, плакат, брошура или различен информативен детайл.

Добрата вест е, че растежът на тези нарушавания в Бургас понижава. За 2018 година броят им е едвам 44, до момента в който през годините обратно е очевидно по-голям: за 2017 година са 75, 2016 година - 117, а 2015 година - 223. Съставените актове също демонстрират позитивна наклонност - за 2018 година са в размер на 34 150 лева, а за 2017 година - 81 750 лева

Гражданите, които станат очевидци на сходни нарушавания, могат да алармират незабавно на дежурния телефон в Община Бургас - 056 841 560, с цел да могат инспекторите да реагират навреме.

Общинска администрация приканва още един път всички, които желаят да слагат сходни известия, да употребяват регламентираните за тази цел места, като афишни колонки и осведомителни табла. Такива има сложени на ул. "Фердинандова ", "Христо Ботев ", "Княз Борис I " и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР