“21,8% е некомплектоването на личния състав, за някои формирования като

...
“21,8% е некомплектоването на личния състав, за някои формирования като
Коментари Харесай

Запрянов: 20% е недостигът в личния състав на армията, необходими са и по-високи заплати

“21,8% е некомплектоването на персоналния състав, за някои формирования като да вземем за пример гвардейската част, неналичието е много по-голяма. Нужно е и нарастване на заплатите ”, съобщи служебният боен министър Атанас Запрянов.
Прочетете още
Според него основно е да се реши казусът с неатрактивността на специалността. “Наши разбори демонстрират, че за последните 10 година два пъти е спаднала конкурентоспособността на военната специалност. Един систематичен админ, майор на 10 година работа при нас, получава 2 500 лева Другаде те ще получават доста повече пари, по този начин изтичат средства към частни компании и армията се обезкървява ”, счита министърът.

Атанас Запрянов съобщи, че са дефинирани 52 казуса, а по всеки има и съответни ограничения, които да бъдат показани в Народно събрание.

Председателят на комисията по защита Христо Гаджев съобщи, че има схващане сред парламентарните групи по отношение на проблемите на армията. “Надявам се да има оферти в идващите дни за решаването им ”, сподели той за БГНЕС. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР