21 500 лева трябва да заплатят на измамена жена двама

...
21 500 лева трябва да заплатят на измамена жена двама
Коментари Харесай

Приятели дължат над 20 000 лева на жертвата

21 500 лв. би трябвало да заплатят на излъгана жена двама другари, забъркали се в телефонни измами. Те се изправиха пред съда поради няколко свои участия в престъпната скица, при последното обаче - били хванати. 

Двамата мъже съумели да вземат пари от наивни хора от 28 декември 2017 година до 29 януари 2018 година, като " оперирали " както в Шумен, по този начин и в Силистренско и в Добрич. 

Всичко почнало когато единият от обвинените пуснал публикация за продажба на телефон. Обадил му се  " клиент " и в това време му предложил да оказва помощ в събирането на пари, а обвиненият се съгласил.  Въпреки, че знаел какъв брой е нелегално мъжът даже " поканил " свои другар, с цел да работят дружно в незаконната скица. Те съумели да вземат пари от трима души, до момента в който най-после били хванати при последната си " интервенция " край Добрич.

Пред съда в Шумен те дават отговор за три обвинявания, само че към този момент имат присъди от магистратите в Тутракан и Добрич. 

Освен условните присъди от по 3 години затвор с 5 години изпитателен период, двамата " ало другари " би трябвало да възстановят и 21 500 лв. на жертвата от Шумен, завела гражданско дело против тях.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР