21.5% от хората биха гласували за ГЕРБ, 18.7% за БСП,

...
21.5% от хората биха гласували за ГЕРБ, 18.7% за БСП,
Коментари Харесай

В малките населени места местни коалиции решават изборите

21.5% от хората биха дали своят вот за ГЕРБ, 18.7% за Българска социалистическа партия, 8.6% за Движение за права и свободи. Това демонстрира най-новото проучване на " Алфа Рисърч " за идните локални избори, планувани за 27 октомври.

До 15% от всички гласоподаватели се чака да поддържат листите със характерни локални обединения. Те се намесват съществено в локалните избори и могат да се окажат мощен фактор в идните локални избори, съобщи пред Българска национална телевизия шефът на социологическата организация Боряна Димитрова.

Според проучването, което тя показа, най-интересните борби се чакат в огромните общини, тъй като там има най-силен конфликт и опълчване.

В локалните избори значим състезател са и локалните играчи, локалните листи отвън главните политически партии, разясни социологът.

По думите й локалните избори са едни от най-мобилизиращите избори. Не инцидентно е по този начин, тъй като се вземат решение проблеми, които са най-близко до хората - улиците, учебните заведения, детските градини и канализация, които в най-голяма степен засягат хората.

С най-голямо доверие в България се обрисува фигурата на президента Румен Радев - 57% поддръжка. След него се подреждат вицпермиерът Томислав Дончев - 25.7%. Той се отличава с най-голям показател на доверие измежду министрите на държавното управление на " Борисов-3 ". С висок растеж на доверие са спортният министър Красен Кралев и силовият министър Младен Маринов. Към сегашния миг ръководещите съумяват да запазят своя заем на доверие.

По данни на " Алфа Рисърч " 47% от хората декларират подготвеност да вземат участие в изборите. По места липсват ярки съперници и фигури, които да излязат и да измерят сили. С по-големи упования са хората в огромните общини, а в дребните обитаеми места готовността на хората е да поддържат в този момент настоящи кметове.

За идните локални избори има ясно разграничаване сред лява и дясна съпротива, демонстрира проучването на " Алфа Рисърч ". То се демонстрира както в политическите кавги, по този начин и в другите позиции на политическите сили, което не дава опция за основаване на една обща съпротива. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР