206 хиляди деца в предучилищна и училищна възраст не фигурират

...
206 хиляди деца в предучилищна и училищна възраст не фигурират
Коментари Харесай

МОН търси 206 000 деца

206 хиляди деца в предучилищна и учебна възраст не попадат в системата на Министерство на образованието. Това разгласи министърът Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9... към профила, след среща с шефове на учебни заведения, синдикални организации и институции.

Броят на прибързано отпадналите деца от системата на образованието е сред 130 и 150 хиляди, като една част от тях се допуска, че не са България, сподели министър Вълчев. Той изрази вяра, че идните ограничения ще съумеят да върнат децата в клас.

Децата и учениците, които би трябвало да бъдат открити, да бъдат уверени родителите им е огромен. Тези старания ще продължат. Това не е еднократна акция, съобщи Вълчев.

Образователният министър разгласи още, че във всички области са извършени инструктажи на експертите, които ще търсят децата и към този момент има подготвеност за деяние. Той разяснява, че в Сливенска област ще се търсят близо 10 хиляди деца, с цел да бъдат вкарани в учебно заведение, съобщи БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР