203 нови коли попълват от днес автопарка на областните дирекции

...
203 нови коли попълват от днес автопарка на областните дирекции
Коментари Харесай

Областните жандармеристи с нови коли от днес

203 нови коли попълнят от през днешния ден автопарка на регионалните дирекции на жандармерията. В навечерието на 140-годишнината от основаването на Министерство на вътрешните работи, в наличието на министър – ръководителя Бойко Борисов, министър Маринов връчи алегорично ключовете на новите коли на шефовете на няколко регионални дирекции от вътрешността на страната и на Дирекция „ Жандармерия “. Доставката е от общо 346 автомобила и част от тях към този момент работят на територията на страната. Министърът изясни, че колите са закупени напълно със средства на Министерство на вътрешните работи, отпуснати с решение на Министерския съвет.

Новата техника ще бъде разпределена по регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи, които са навътре в страната, и на жандармерийските подразделения, които не попадат в програмата за отпусната финансова помощ на Европейски Съюз за пограничните региони.  Тя ще даде на полицаите  по-голяма подвижност и опция да доближават и до най-отдалечените елементи на районите, с цел да извършват още по-отговорно и дейно своята съществена задача – да дават спокойствието и сигурност на хората. Всички коли са оборудвани с  радиостанции за непрекъсната връзка с оперативните дежурни елементи.  Министър Маринов им благодари за инвестиции труд и старания в работа на обществото.

Водосвет на новите автомобили  отслужи Негово преосвещенство Белоградчишкият свещеник Поликарп. На събитието участваха посланикът на Република Чехия у нас Н. Пр. Душан Щраух, шефове на основни и регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР