2024 година се очертава да бъде пълна със спортни емоции,

...
2024 година се очертава да бъде пълна със спортни емоции,
Коментари Харесай

Вижте какво ни чака в света на спорта през 2024 година

2024 година се обрисува да бъде цялостна със спортни страсти, като несъмнено царицата в програмата е Лятната Олимпиада в Париж. През годината ще се насладим и на доста футбол, като ще станем очевидци на голям брой континентални шампионати - Европейско, Копа Америка, Купата на африканските народи и Купата на Азия. Нека забележим единствено част от огромните спортни събития през 2024 година

Купата на Азия

Купата на Азия по футбол започва на 12-ти януари и завършва на 10-ти февруари.

Купата на африканските нации 

Купата на африканските народи ще се организира в Кот Д’Ивоар като настоящ първенец е Сенегал. Турнирът стартира на 13-ти януари и приключва на 11-ти февруари.

Турнирите от Големия шлем

В света на тениса погледите са ориентирани най-много към шампионатите от Големия шлем и Олимпийския шампионат, който ще се организира на кортовете на Ролан Гарос. Първият от 4-те мейджъра наближава, като Australian Open ще се организира от 14-ти до 28-и януари. След това се насочваме към Париж сред 20-ти май и 9-ти юни. Следва Уимбълдън сред 1-и и 14-ти юли, преди сезонът в шампионатите от Големия шлем да приключи с US Open сред 26-ти август и 8-и септември.

Младежки зимни олимпийски игри 

Южнокорейската провинция Кануън-до ще одобри четвъртите Зимни юношески Олимпийски игри. Форумът ще се организира сред 19-ти януари и 2-и февруари, като ще се употребяват към този момент съществуващите уреди от Олимпиадата в Пьончан през 2018 година

Световно състезание по водни спортове в огромен басейн

Световното състезание по водни спортове в огромен басейн през 2024 година ще се организира в Доха, Катар, от 2-и до 18-ти февруари 2024 година Първоначално шампионатът трябваше да се организира през ноември 2023 година, само че поради множеството отлагания на шампионата във Фукуока, Япония поради Ковид пандемията, планетарният конгрес бе преместен за тази година.

Супербоул

На 11-ти февруари ще се организира Супербоул 58. Най-важният дуел в американския футбол за първи път ще бъде в Лас Вегас.

Сезонът във Формула 1

Има ли кой да спре Макс Верстапен към 4-та Световна купа? Сезонът във Формула 1 започва на 2-и март в Бахрейн и приключва на 8-и декември в Абу Даби.

Трите огромни обиколки в колоезденето + Световно първенство 

Както нормално ще станем очевидци на трите огромни обиколки в шосейното колоездене - Джирото, Тура и Вуелтата. Обиколката на Италия стартира на 4-ти май и приключва на 26-ти. Обиколката на Франция стартира малко по-рано от нормално, на 29-ти юни и завършва на 21-и юли в Ница. За първи път Турът няма да финишира в Париж като смяната се постанова поради Олимпийските игри. Последната огромна обиколка, Вуелтата, ще се организира сред 17-ти август и 8-и септември. Освен трите огромни обиколки и Олимпиадата, ще се организира и Световно състезание в шосейното колоездене. То стартира на 21-и септември и приключва на 29-и.

Световно състезание по хокей на лед

Чехия ще одобри Световното състезание по хокей на лед като шампионатът стартира на 10-ти май и завършва на 24-ти.

Финалите на Европейските клубни шампионати

На 1-и юни митичният стадион " Уембли ” още веднъж ще одобри финалът на Шампионската лига. Последният мач в Лига Европа ще се организира в Дъблин на 22-и май, а финалът на Лигата на конференциите е на 29-ти май на стадион " Агия София ” в Атина.

Европейското състезание по футбол в Германия

Между 14-ти юни и 13-ти юли футболът в Европа ще бъде съсредоточен в Германия, където ще се организира континенталният конгрес. Може ли Италия да задържи короната си или ще забележим различен първенец?

Копа Америка

От 14-ти юни до 13-ти юли в Съединени американски щати ще се организира 48-ото издание на Копа Америка. Могат ли Лионел Меси и Аржентина да защитят купата, която завоюваха на Маракана през 2021 г?

24 часа на Льо Ман

На 15-ти и 16-ти юни ще се организира 92-ото издание на 24-те часа на Льо Ман.

Финали на НБА и Купа Станли

През юни месец ще се проведат финалите в НБА и за Купа Станли.

Летни Олимпийски игри в Париж

Най-голямото спортно събитие през 2024 година безпорно са Летните Олимпийски игри в Париж. Форумът стартира на 26-ти юли и завършва на 11-ти август.

Летни Параолимпийски игри

Летните Параолимпийски игри ще се проведат в Париж като започват на 28-и август и завършват на 8-и септември

Олимпиада в шахмата

Будапеща ще одобри 45-ата Олимпиада в шахмата сред 10-ти и 23-ти септември.

Световните серии в бейзбола

Както обикновно първенецът в МЛБ ще се дефинира в края на октомври.

America`s Cup

Това е най-голямото съревнование във ветроходството, като е и най-старата интернационална конкуренция в който и да е спорт. През 2024 година ще се организира 37-ото издание.

Световно състезание по повдигане на тежести

Световното състезание по повдигане на тежести ще се организира в Бахрейн сред ноември и декември.

Световно състезание по плуване в дребен басейн

Планетарният конгрес по плуване в дребен басейн ще се организира сред 10-ти и 15-ти декември в Будапеща.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР