2023 ще бъде една от най-паметните ми години и може

...
2023 ще бъде една от най-паметните ми години и може
Коментари Харесай

Ива Дойчинова: 2023 е една от най-паметните ми години

2023 ще бъде една от най-паметните ми години и може би най-вдъхновяващата като чувство за задоволство. Това сподели програмният шеф на Радио " Фокус " Ива Дойчинова в предаването " Един неделен ден по шосето " на Радио " Фокус " .  

Тя описа, че когато е получила поканата от притежателя на Агенция и Радио " Фокус " да заеме поста програмен шеф радиото, е била въодушевена от това, че й е била дадена свободата да го построи от основите. " Направих нещо самоуверено, тъй като желаех нещо ново. Обичам новите начала, пристрастена съм към тях. Вече бях почнала да си имам вяра, че го мога. При мен този път стартира от едно авторско шоу – " Ива от заран до обед " по Радио FM+. След това от БНР ме поканиха за утринния блок – " Нашият ден " на стратегия " Христо Ботев ", а по-късно генералният шеф на БНР ме предложения да рестартирам Радио " София ". Ако Кирил Налджиев ми беше споделил " Направи това, което исторически е било Радио " Фокус ", аз нямаше да дойда, не за друго – просто моята визия е друга. Започнахме да си мечтаем да създадем Военновъздушни сили 2, само че не безусловно, а едно радио, в което има наличие, в което обаче има пъргавост, има динамичност, има един добър плейлист, има доста новост и има един нов екип ", описа Ива Дойчинова.  

Процесът на основаване на радиото тя съпостави с изкуство, тъй като и той стартира от празен бял лист. " Отваряш един бял лист и започваш да си представяш какво би могъл да направиш с марка, която е доста добра, с доста положително име, с голямо разпространяване, само че фокусът е тотално извърнат – не към институции, не към администрации, а към хората. След това пристигнаха предаванията, имената на предаванията, разгръщането на линиите, намирането на излъчвания като " Цветовете на България ", което е особено само и единствено за " Фокус ", и водещите линии. "  

Градежът от нулата е сложен, тъй като за построяването на добър екип е належащо самообладание и време, споделя Ива Дойчинова.  

" Усещането всеки да се усеща подпрян, въодушевен, подсилен, в заедност е нещо доста основно. Усещането за обща посока и за приятност от това, което вършим, не значи, че си вършим каквото си желаеме или че ни е леко и елементарно. Смятам, че всеки един от нас има отношение към екипа, който създадохме. Амбициозни сме и желаеме да ставаме все по-големи. Всеки член на екипа се развива непрестанно. Ние не сме някакъв тим от звезди. Аз доста оценявам не кой какъв брой е добър сега, а кой по какъв начин се е развил от момента, в който е пристигнал, до през днешния ден ", отбелязва Ива Дойчинова.  

Радио " Фокус “ е революционен формат за България, акцентира тя. " Той е общоприет европейски формат по принцип, ние сме там, където е Военновъздушни сили 2. Правим положително настоящо радио, със ужасно качествено наличие, тематики и посетители, и в това време сме леки и приятни за слушане. "

" Миналата нова година си пожелах едно прелестно Радио " Фокус ". Това се случи, тъй че мечтайте на едро ", сподели още Ива Дойчинова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР