2023-а година е втората от поредната 3-годишна кампания на Съюза

...
2023-а година е втората от поредната 3-годишна кампания на Съюза
Коментари Харесай

4 ФЕВРУАРИ - СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА С РАКА 2022 - 2024: Затваряне на пропастта в грижите

2023-а година е втората от следващата 3-годишна акция на Съюза за интернационален надзор на рака. Световният ден за битка с рака е световна самодейност, която се отбелязва от 2000 година насам на 4 февруари. Нейната задача е реализиране на по-голяма информираност за рака и провокиране на дейности за по-добра предварителна защита, ранно разкриване и сполучливо лекуване на заболяването.

Темата на акцията от 2022-а до 2024 година е: „ Затваряне на пропастта в грижите “. Целта е признание на несправедливостта в грижите за рака в другите точки на света и създаване на по-справедлива визия за бъдещето – бъдеще, в което хората живеят по-здравословен живот и имат по-добър достъп до здравни и ракови услуги, без значение къде са родени, къде порастват, вървят на работа или живеят.

става част от самодейностите.

В седмицата от 6 до 10 февруари 2023 година в " ДКЦ 5 Варна - Св.Екатерина " ЕООД ще бъде наличен за всички желаещи  " Пакет профилактични изследвания на млечна жлеза ", включващ  термографско изследване (Braster) и ехография на преференциална цена - 65 лева.   /Единични проучвания единствено за седмицата  (6.02 – 10.02.2023 г.) на по ниски цени:  термография – 50 лева.; ехография на млечна жлеза - 40   лв./.

Достъп до преференциалния „ Пакет профилактични проучвания “ - посредством авансово записване на регистратурата на " ДКЦ 5 Варна – Света Екатерина "  - тел. 052 650568, 651525, 0884442916.

" ДКЦ 5 Варна - Св.Екатерина " ЕООД от години се стреми да дава на своите пациенти най-хубавата и всеобхватна грижа във всички медицински посоки, в това число и обвързваните с онкологичните болести. От 2020 година здравното заведение е част от общинската профилактична стратегия за безвъзмездна профилактика.



В „ ДКЦ 5 Варна – Света Екатерина “ ЕООД се прави неповторимо за Варна проучване за рак на гърдата /най-често срещаната диагноза при жените/ с уред, отчитащ дермална топлинна асиметрия. Това е новаторски способ, който улавя функционални промени даже с минимални размери, до 3мм. Методът е неусетен, без облъчване, подобаващ за дами с инпланти и друга конструкция на млечната жлеза. Термографското проучване на всеки пациент се обработва от автоматизиран програмен продукт. При неявяване на записана патология, резултатите се получават в акаунта на медицинския експерт до 5 минути, а при подозрение за съществуване на патология – до 48 часа. При съществуване на отклоняване от нормата, експертът гинеколог прави спомагателни проучвания – ехография, мамография или насочва за биопсично проучване.

Екипът на " ДКЦ 5 Варна - Св.Екатерина " ЕООД  се причислява към самодейностите, част от 3-годишната акция „ Затваряне на пропастта в грижите, тъй като сме уверени, че ранната диагностика на злокачествените болести е причина за сполучливо лекуване на онкологичните болести, разяснява шефът доцент доктор Галинка Павлова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР