2022 година е специална за Белослава. С национално турне от

...
2022 година е специална за Белослава. С национално турне от
Коментари Харесай

Белослава: За моите сестри жени

2022 година е специфична за Белослава. С национално турне от началото на лятото до декември тя отбелязва 22 години на сцена. Предстои и поява на книга с забавни истории зад кулисите, разказани от момичето с кадифения глас, изявленията с композитори, музиканти и режисьори, взели участие в нейните записи, видеоклипове и концерти. И още – първият ù албум „ Улици “ ще бъде преиздаден на винил. Заедно с това в персоналния си живот певицата може да се похвали със семейство от 25 години насам.Oгромно наслаждение е да пием чай и капучино една късна заран в паметното софийско заведение By The Way. Спомням си какъв брой е уютно да се срещаш с Белослава. Затова толкоз доста одобрявам концертите ѝ. Белослава носи със себе си успокоение, деликатност и мекост. Красива е, погалва те с усмивката си, приютява те със сладкия си глас. Сладък като зряла смокиня през септември в Созопол или като топъл уханен шоколад с коняк. На моменти в него чуваш глас на малко момиче, само че до момента в който къдриците ѝ пружинират без значение една от друга в собствен личен щастлив танц, Белослава е зряла и мъдра, съчувствена и въодушевена да е това, което е, и да се любува на пътя, който е предходна, и на този, по който занапред стартира да върви.Месец преди да пея на Аполония – споделя тя, – ми се обади организаторката на фестивала Маргарита Димитрова, за мен вуйна Беба, тъй като е фамилна другарка на родителите ми и ме е подготвяла да аплайвам в Детския радиохор, когато бях в първи клас. От дребна се удивлявам на женствеността ѝ. Тя е доста красива, с тънък гален, постоянно с червен маникюр – достолепна дама. И в този момент, гледайки постове от моето пролетно-лятно турне, непосредствено ме попита – ти и на сцената на Амфитеатъра ли ще излезеш с дънки? Аз леко се засегнах: „ Това какво общо има с моето творчество? “. И тя отговори: „ Казвам ти го, с цел да се научиш да носиш дамата в себе си “.

Какво значи това? Истината е, че към момента се изучавам да го върша. За мен една жена наподобява най-добре по дънки, с бял тишърт, гуменки, без грим и бижута. И е най-красива заран, когато стане, гола, рошава, с още подути очи, тъй като в тях има толкоз деликатност. С времето се научих да се одобрявам в своята помпозност. И да не ме тормозят коремчето или паласките. А аз имам форми и си разрешавам да пълнея, след това да слабея. Минала съм през всичките стадии на моята емоционалност. Даже ми харесва, че идват на мода дамите с форми, тъй като са по-женствени, кожата им е по-опъната, красива, млечна, бяла.  Струва ми се, че за хубостта на дамата е от голяма важност да е красива от вътрешната страна. И твоята мощ е тъкмо в това. Умееш, като запееш, да подреждаш всичко в близост. Хората влизат в резонанс с хубостта ти и се подчиняват на силата ти да създаваш естетика. Много благодаря! Баща ми, който е доста хубав, интелигентен и порядъчен мъж, се опита да дисциплинира в мен грижата за външния ми тип посредством спорт. Обяснявах му, че знам, че желае да съм съвършена, прелестна и съвършена, само че доста си одобрявам душата. И че ми е доста уютно и хубаво със самата мен. Оценявам въпреки всичко, че е прав, тъй като има хора на изкуството, които поради необятно скроената си душа занемаряват външния си тип, и е хубаво човек да е порядъчен към себе си. Иначе преимуществото е, че всички остаряваме, само че при музикантите има една доброта, животът е по-ласкав към нас. Все едно ни е признателен, тъй като и ние сме му доста признателни. Какво те въодушевява да се радваш на живота? Не би ли трябвало всички да му се радваме? Ясно е, че животът е труд. Трябва да се поставят старания за хармонията – на дамата в теб и на душата ти, за хармонията в музиката, в фамилията, в дома ти, в връзките с приятелите ти.
Майка ми и баба ми – кралицата и царицата в живота ми, са ме научили на това. Баба умря на 1 януари тази година. Тя беше най-голямата жена в живота ми. С мама осиротяхме без нея. А аз избухнах, тъй като взех решение, че ще преработя болката си посредством музиката.От мама и баба знам две доста значими неща. Едното е, че и в най-лошото въодушевление да си, засегнат или най-обиден на света, даже душата ти да страда, нямаш право да пренасяш тази паника от вътре на открито. Твоите грижи са в твоя свят, в твоя живот и би трябвало да проявиш дисциплинираност да не показваш уязвимост, тъй като слабостта повлича. Битовизмът прави доста комплициран живота на всички ни, само че когато се оплачеш, вдъхваш живот на неприятната сила. И другото, което знам от тях, дамата не би трябвало да си разрешава да не наподобява добре. Никога не съм видяла баба ми по нощница. Може да е болна, с температура, малко да полежи, само че ще стане, ще си направи ноктите, ще си боядиса веждите. И споделя – когато пристигна мъжът ти, мобилизирай се! Облечи се! Сложи червилце! Бъди мощна! Мъжете не обичат слаби дами. А твоят мъж Евгени Йонов въпреки всичко е художник и евентуално държи на хубостта? Евгени не е този вид художник. Той е по-скоро мъжко момче, което ще оцени повече мъжкото момиче в мен и че се държа мъжки, в сравнение с това, че наподобявам добре. Ние двамата се харесваме към този момент 25 години. Хубаво е да избереш човек, който да можеш да харесваш физически, до момента в който остарявате дружно. А аз не преставам доста да го одобрявам като мъж. Надявам се и той мен.
Източник: eva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР