2022 г дойде с надежда за връщане на живота към

...
2022 г дойде с надежда за връщане на живота към
Коментари Харесай

Най-яките концерти у нас през 2022 г.

2022 г пристигна с вяра за връщане на живота към естественото и за това може да се съди и по афиша с културни събития. За благополучие, концерти ще има, най-малко по проект, и програмата за лятото наподобява много натоварена за меломаните и почитателите на качествената международна музика. Ето какво предлага концертният календар за 2022 година у нас:



Дейвид Гарет - 14 април – Арена Армеец

Талантливият цигулар Дейвид Гарет още веднъж ще опитва с класиката и струните на изящната си цигулка, с цел да вплете модерни и типичен ритми в неразпознаваем танц. През 2020 г Гарет издаде нов студиен албум Alive: My Soundtrack. Той виртуозно шонглира сред Моцарт и Металика с обичаните му цигулки Страдивариус – формула, която може да разчитате, че ще видите онлайн с изключително изящен самоувереност.

Paradise Lost – 15 април – Mixtape

Феновете на метъла могат да са доста удовлетворени за музикалната 2022. Тя стартира мощно с хеви метъл-кралете от Paradise Lost. Повечето метъл банди от последните 25 година са мощно повлияни от американската тайфа, а за славата им приказват цялостните игрища и зали с почитатели. За концерта си Paradise Lost са подготвили микс от тъмния им начален интервал, електро-рок от междинните им години до обичайния метъл от последните албуми. Точно това почитателите назовават цялостен обред на алтърнатив метъла, който би трябвало да се види и преживее онлайн.

Halloween- 20 април - Арена армеец

Германската пауър метъл и спийд метъл тайфа Halloween се развиха доста от основаването си през 1985 г, само че оттогава събират от ден на ден почитатели. Сочени като основатели на жанра пауър метъл, германците изгряха като поддържаща тайфа за „ Антракс “ и по този начин си проправиха пътя към международен триумф. След албума The Time of the Oath бандата трайно се подреди във висините на европейскате метъл подчиненост, а в България са на особена респект.

Dead Can Dance - 14 май - НДК

Австралийският арт рок дует от Брендан Пери – вокал и мултиинструменталист и Лиза Герард стартират кариерата си като различна рок групировка, която има шанса да подпише пилотен контракт с лондонско звукозаписно студио. Дуото има своите пикове и спадове, а през 2001 година се раздели, с цел да може всеки поотделно да прави свои солови албуми. Герард се отдаде на музика за филми като „ Жега “, „ Гладиатор “ и The Insider. През 2004 двамата се събраха още веднъж за международно турне, а през 2012 беше първият им взаимен албум от 16 г.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР