2022 г. бе турбулентна, неградивна и рискова. Така депутатите от

...
2022 г. бе турбулентна, неградивна и рискова. Така депутатите от
Коментари Харесай

Депутатите посрещат 2023-та с оптимизъм, а 2022-ра определят като рискова

„ 2022 година бе турбулентна, неградивна и рискова. Така депутатите от 48-то Народно събрание дефинират към този момент изминаващата година, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Народните представители разясниха изминаващата 2022 година, показаха вяра 2023 година да бъде политически по-стабилна, и насочиха коледните си пожелания към българските жители.

Според Красимир Вълчев от ГЕРБ 2022 година е била година, в която са се случили малко градивни неща, и изрази вяра идната година да не е такава. „ Аз съм привикнал в професионалните си години обратно във времето надалеч повече градивни и съзидателни неща да върша, а политическата обстановка всички знаем каква беше – два Народното събрание, липса на болшинства, които не позволяваха да се сътвори държавно управление и да се създадат законодателни промени. Надявам се идната година да бъде по – ползотворна точно по тези две посоки. На нашите сънародници поисквам да бъдат на първо място здрави, да имат силата и силата, вдъхновението да учат, да работят и да се радват на хората към себе си “.
Красимир Вълчев, ГЕРБ
„ 2022г. беше турбулентна година, обвързвана с войната, с всичките финансови външни фактори, които се случиха, само че все пак България напредна в това, че към този момент упованията към политиците са много по-обективни. Никой не чака, че управлява, ръководи, държи тази страна, и макар, че в този момент е много динамично, аз имам вяра, че измененията, които се случват, ще ни доведат до по-добър краен вид на това, на което всички се надяваме “, съобщи Кирил Петков, съпредседателят на Политическа партия, след което пожела на българските жители да бъдат живи и здрави, да прекарат празниците със фамилиите си и да се концентрират върху същински стойностните неща в техния живот. „ Аз резервирам вяра, имам вяра, че 2023 година ще продължи с смяната, ще попаднем в едно място, което ни харесва. Това ще отнеме повече време, повече компликации, само че в случай че запазим вярата в себе си, мисля че България ще бъде на по-добро място “, съобщи още Петков.
Кирил Петков, Политическа партия
И останалите политически обединения дефинират миналата 2022 година като несполучлива. „ 2022 година не беше добра година за страната ни, тя беше извънредно рискова и притеснителна за всички нас. Надявам се 2023 година да бъде не просто много по-успешна, само че и да спрем с това разделяне в обществото – дано всички да гледаме ясно и да разберем, че пътят на България е Еврозоната и Шенген, да спрем с разделянето, и, схваща, се дано и през тази и през идната година българските жители да бъдат здрави, да гледат на запад, да гледат напред, и най – към този момент да мислят за благополучието на децата си “, съобщи за БГНЕС Ивайло Мирчев от " Демократична България ".
Ивайло Мирчев, Демократична България
Георги Гьоков от Българска социалистическа партия пък показа, че от многочислените му срещи, събрания, контакти с хората самия той усеща, че миналата година не е била измежду най-успешните за българите и за България, и то поради следствията от Ковид рецесията, поради войната в Украйна, която докара до повишение на цените и инфлация. „ Българите и преди не живееха кой знае какъв брой добре, само че с тези спомагателни натоварвания и на икономическата, и на финансовата ни система, сънародниците ни започнаха да живеят даже по-лошо от преди “, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия и продължи: „ В персонален проект няма нищо извънредно в годината за мен, аз се веселя, че моето семейство нямахме здравословни проблеми и поисквам същото на всички българи - първо да са здрави, да ги чака по-успешна година, да нямат проблеми и най-важното в края на 2023 година да могат да кажат, че са живели доста по-добре “, пожела още Гьоков, само че изрази подозрение, че идната година ще бъде по-успешна. „ За страдание обаче няма да мога да успокоя нито себе си, нито жителите, че 2023 година ще бъде по някакъв метод сполучлива. Правителството е директно обвързвано с просперитета на българите и на страната, само че имах опцията няколко пъти да го кажа, ще го кажа и в този момент – възможностите за сформиране на държавно управление бяха минимални с първия мандат на ГЕРБ, в този момент и с втория мандат на Политическа партия и макар напъните на симпатичния акад. Денков, възможностите за сформиране на държавно управление не са се вдигнали даже с %. Така че моите упования за кабинет за жалост не са оптимистични “, разяснява още депутатът.
Георги Гьоков, Българска социалистическа партия за България
Румен Йончев от " Български напредък " пък акцентира, че за него самия 2022 година е била добра, само че за света и за нас като общество годината не е била напълно такава. „ Определено миналата година беше маркирана от думата война, което се случва рядко, защото най-малко Европа беше не запомнила за това разбиране. Опасявам се, че и идната година ще бъде белязана от думата война. Естествено можем да пожелаем съставянето на постоянно държавно управление да бъде реалност през 2023 година, а дали това ще бъде допустимо, ще забележим мисля още през януари месец. Всъщност главната функционалност и на нас като народни представители в Народно събрание е да излъчим ръководство, да покажем, че България е управляема страна и мисля, че въпреки и със забавяне това Народно събрание ще успее да се оправи с тази задача “, изрази вяра Йончев, след което насочи благопожелание към българските жители. „ За Коледа и Новата година бих поискал в действителност българите да имат мирни и светли празници, да имат в действителност мирна 2023 година, споровете в Европа да свършат и хората да стартират да имат един спокоен и плодороден живот. Войната донесе освен безпокойство, само че и доста грижи у българските жители, по-високи разноски, инфлация, повишение на напрежението у нас, което би трябвало да спре “.
Румен Йончев, БВ
Надя Петрова от Движение за права и свободи напомни, че за партията приоритет са били хората и тяхното сполучливо бъдеще. „ За страдание тази година обаче макар напъните ни я изпращаме като не доста сполучлива година. В политически проект идната 2023г. си пожелаваме да бъде една по-добра, по-смирена и с едно одобрено държавно управление за народа, а на българското население поисквам най-много здраве, примирение, във всеки един дом да има добрина “.
Надя Петрова, Движение за права и свободи
Коста Стоянов от " Възраждане " пък пожела на българските жители здраве и благополучие и през новата 2023 година да окажат по-голяма поддръжка към партията, с цел да могат самите те да трансфорат страната ни в една по-добра и просперираща страна. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР