2021 г. ще е година на възстановяване от тежък удар,

...
2021 г. ще е година на възстановяване от тежък удар,
Коментари Харесай

Петър Ганев: COVID кризата ще доведе до изгубени три години

2021 г. ще е година на възстановяване от тежък удар, който получихме. Това, което Европейската комисия дава като прогноза, е, че ще се върнем към старата си траектория през 2022 година. Това каза пред БНР икономистът Петър Ганев от Института за пазарна икономика (ИПИ). И прогнозира изгубени три години.

" Ако при идването на пандемията през март и април трябваше да се търсят отговори на икономическия удар, вече се намираме в различна ситуация, в която ударът отмина: каквото сме защитили с мерки като 60/40, то вече се е случило или пък вече е изпуснато работно място. Оттук нататък трябват вече по-широки мерки за възстановяване и икономически растеж ", коментира Петър Ганев.

" Директният отговор в здравната и социалната система е ясен. Той е неизбежен като еднократни коронамерки ", добави още специалистът.

Ганев посочи, че е необходимо ускоряване на данъчната амортизация на практика на 100% още първата година и временно намаляване с 5-процентни пункта на осигурителната тежест, защото това ще даде стимул на компаниите.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15095  Венецуела купува 10 млн. дози от съветската ваксина „ Спутник V “ Венецуела купува 10 млн. дози от съветската ваксина „ Спутник V “  Борисов на заседание с Щаба и здравния министър за COVID-ситуацията: Имаме доста оздравели

Борисов на заседание с Щаба и здравния министър за COVID-ситуацията: Имаме доста оздравели  Ким Чен-ун: Затегнете ограниченията! Ким Чен-ун: Затегнете ограниченията!
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР