2020-та година е годината с най-висока , но едва 50%

...
2020-та година е годината с най-висока , но едва 50%
Коментари Харесай

Румен Петков: Бойко Борисов е регулировчик на смъртта

2020-та година е годината с най-висока, само че едвам 50% от покачването на смъртността се дължи на. В съпоставяне с  2019-та са умряли 15 000 души повече, като 7 600, по данни на Министерство на здравеопазването, са умряли от или с COVID-19, останалите 7 600 души са умряли най-вероятно от хаоса. Това заяви доктор Емил Стоименов от АБВ и показа графика на смъртността през 2019, 2020 и на тази, дължаща се на хаоса - броят на хората, които не са съумели да получат здравна помощ при обострени хронични или нови болести.
" Не единствено за фамилиите на тези 7600 умряли вследствие на хаоса и некадърието на държавното управление, за всички би трябвало да е ясно, че Бойко Борисов е регулировчик на гибелта ", разяснява водачът на АБВ.
Управлението на бранш опазване на здравето е също толкоз смъртоносно, колкото е смъртоносна пандемията сега, безапелационен е доктор Стоимен. " Тази крива се дължи на здравното министерство, на министър Ангелов и на ", акцентира той.

 Румен Петков изисква от СГП имената на прокурорите, водили и завършили следствието за фотосите от спалнята на премиера Румен Петков изисква от СГП имената на прокурорите, водили и завършили следствието за фотосите от спалнята на премиера
Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков се обърна към Софийската градска прокуратура с гледище по ЗДОИ да му бъдат предоставени именат...
Според доктор Стоименов, в здравното министерство, евентуално са не запомнили, че съществуват и други болести, с изключение на COVID-19. " Те се държат като студенти по медицина на изпит, които са чели единствено една единствена тематика от конспекта и си дълбаят и дълбаят в нея, единствено че в случай че на изпита те скъсат, ще се явиш на идващия учебен срок, а тук става въпрос за изгубени човешки животи – 7 600 души повече, спрямо 2019 година ", разяснява той.
Все още няма изясненост какъв проект следват ръководещите в здравния бранш - може би Националния пандемичен, който одобриха 9 месеца след старта на пандемията или пък е оня, който услужливо не помниха, признат преди 14 години от министър Гайдарски... Не стана ясно и дали следват проекта от съвещанията на националния действен щаб (НОЩ), тъй като по този начин и не излиза наяве какво са решавали там.  АБВ желаеха протоколите от тези съвещания и по този начин и не бяха предоставени, означи още специалистът.
Този безпорядък единствено почерня фамилии, разяснява графиката на данните той. " Зад всяко число стои един българин, един човек, един гроб. Крайно време е да се завърши с това неспособно ръководство, тъй като отговорност за всички тези изгубени не от Коронавирус животи на 7 600 души носят министерството на опазването на здравето и държавното управление на ГЕРБ ", заключи доктор Стоименов.
Автор: Ива Иванова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР