2020 ни показа колко важни са фактите в журналистиката -

...
2020 ни показа колко важни са фактите в журналистиката -
Коментари Харесай

Стартира Web Report 2021: Когато авторите говорят с факти

2020 ни сподели какъв брой значими са обстоятелствата в публицистиката - тестваната, доказана и същинска информация, чиято основна цел е да бъде потребна. Онези обстоятелства, които оповестяваме на читателите, феновете и слушателите си с цялата отговорност, която специалността публицист допуска.

2020 беше жестока в доста връзки и добра единствено в няколко. Но едно от тях е, че оценихме какъв брой значими са напъните на медиите да запазят информацията си чиста и такава, която борави с обстоятелства. Все отново живеем във времена, които потвърждават, че подправената информация и интерпретациите могат да бъдат съдбовни. Днес повече от всеки път е значимо да се придържаме към обстоятелствата и да приказваме посредством тях.

Конкурсът за добра публицистика на Dir.bg Web Report стартира четвъртото си следващо търсене през днешния ден. Вече чакаме предложенията на надарени създатели с нюх към значимата за хората вест, следствие, репортаж, същинска история, фотография, видео.

e състезанието и мястото за журналистическите материали, които заслужават внимание най-малко още един път след публикуването си онлайн. Защото повдигат и разкриват значими проблеми, описват креативен забавни истории и демонстрират същински моменти. Ние ценим това и като най-големия интернет портал, Dir.bg за четвърта година дава още една естрада на журналистическите попадения.

Какво ново в Web Report 2021?

Тази година с изключение на жанровете, в които създателите се състезаваха до момента, прибавяме и извънредно настоящите подкасти.

Авторите могат да подават материалите си за присъединяване в следните категории - Общество, Истински истории, Икономика, Технологии и нововъведения, Култура и изкуство, Спорт.

" е конкурс за значимите тематики, които вълнуват обществото и създателите, които не престават да съблюдават професионалните стандарти в бурно разрастващата се осведомителна среда. Мотото на тазгодишното издание на журналистическото съревнование е най-краткото пояснение на посланието на - стандартът за добра публицистика е, когато създателите приказват с обстоятелства. Горди сме, че успяхме да затвърдим състезанието като мястото за чиста публицистика, на което значимата и тествана информация и обективният метод са измежду най-силните причини на създателите да завоюват. Очакваме материалите на новите участници с възторг, любознание и извънредно умело жури ", споделя оперативният шеф на Dir.bg Иван Брайков.

Да влезе журито!

Както и при предходните издания на състезанието, водещи имена в българските медии ще четат и гледат, рецензират и правят оценка авторските материали. Сред експертите с тежка дума в Web Report 2021 са: Владимир Жеглов (Основател на Dir.bg и почетен ръководител на журито), Антон Хекимян (Директор " Новини, настоящи излъчвания и спорт ", bTV), Ваня Николова (Журналист, сценарист), Владимир Йончев (Гл. редактор, OFFNews.bg), Галина Александрова (Гл. редактор, 3e-news.net), Найден Тодоров (Председател на Асоциацията на спортните публицисти в България), Евгени Димитров (Основател на организация " Булфото " ).

Наградата за всяко първо място в категория е парична награда. Журито на състезанието ще отличи най-хубавите фото, видео и подкаст изявления със специфични награди. На церемонията по връчването на премиите по традиция ще бъде оповестена и премията " Млад създател ".

Одобрените за присъединяване журналистически материали ще бъдат оповестени в специфичната категория " Участници " в уеб страницата на Dir.bg, където може да бъде открита и цялостната информация за състезанието и условията към материалите. Подробности за него можете да видите и във Facebook страницата

Изисквания и спомагателна информация:
За да бъдат утвърдени материалите за , те би трябвало да са написани на верен български език, да подсигуряват за достоверността на информацията посредством препратки и цитиране на истинските източници и да показват своя създател.

Важно условие е материалът да е оповестен в интервала 17.02.2020 - 17.05.2021 година

Конкурсът към този момент е отворен за присъединяване и поръчките и материалите се одобряват единствено в електронен формат на имейл [email protected].

Срокът за подаване на материалите изтича в 00 ч. на 17.05.2021 година
Медийни сътрудници на състезанието са bTV Media Group и списание " Мениджър ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР