2020 година ще е подготовка за предстоящите парламентарни избори. Това

...
2020 година ще е подготовка за предстоящите парламентарни избори. Това
Коментари Харесай

Станишев критикува, че властта ни обрича да сме мръсна и бедна периферия на ЕС

2020 година ще е подготовка за идните парламентарни избори. Това предвижда президентът на ПЕС Сергей Станишев.

В света и в България текат огромни промени, които се случват динамично в нашето всекидневие, посочи той. През новото десетилетие, по мнението му, ще се слушат доста промени в Европа и света. Отиваме към многополюсен свят, предвижда президентът на ПЕС. Европа и Русия са в нов стадий на студената война, съгласно него. Много нападателна изразителност има в разговора сред двете международни сили.

Промените изискват нов диалог на международно равнище, акцентира Станишев, който записва рецесия на съвсем всички организации. Все повече се усеща потребността от мощно политическо водачество, счита президентът на ПЕС. Някои от международните водачи са носители на международната неустановеност, уверен е Сергей Станишев. Тази година ще е повлияна от изборите в Съединени американски щати, по мнението му. Той вижда съществени шансове Доналд Тръмп да бъде избран отново.

Без Русия мъчно се намират решения по основни въпроси, счита още той. Президентът желае да се възвърне разговорът сред Екологичен потенциал и Русия.

Пропусната е опцията Европейска комисия да има своя мощен водач, по думите на Станишев, а в Европейския съюз настъпват дълбоки промени. Той въпреки всичко е удовлетворен, че отминалите евроизбори са спрели настъплението на европейската последна десница. Планетата ще оцелее, въпросът е дали човечеството ще оцелее, обезпокоен е Станишев и по тази причина за ПЕС приоритет е Зелената договорка.

България не е задоволително готова обаче за екологичните провокации. Правителството избира метода на снишаване, а този метод обрича страната ни да е периферия- бедна и мръсна, съгласно Сергей Станишев. Многогодишната финансова рамка е закъсняла и това ще забави еврофондовете за всички страни, това е риск и за България.

Десет години ГЕРБ ръководи България и би трябвало да се поеме отговорност, настоя Станишев. Не се състоя нито една дълбока промяна, добави той. Все повече се ръководи на парче като реакция на митинг на един или различен бранш, подлага на критика президентът на ПЕС.

Не можем да си позволим повече да се въртим в кръг, счита още Сергей Станишев. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР