2020 г. трябва да бъде годината на Дубай и по

...
2020 г. трябва да бъде годината на Дубай и по
Коментари Харесай

Мол за $2 млрд. и новата най-висока сграда в света в Дубай

2020 година би трябвало да бъде годината на Дубай и затова без друго обичаната на българите дестинация не жали сили и средства да притегля тях и всички останали свои почитатели с нови и вълнуващи места.

Освен големия музей на основната улица „ Шейх Зайед роуд”, ще има и други големи изненади.

За Световното ревю Експо 2020, което страната посреща, би трябвало да бъде подготвена новата най-висока постройка в света.



Небостъргачът ще изпревари досегашния – още веднъж дубайски – рекордьор Бурдж Халифа – 828 м. Името към този момент е Дубай Крийк Тауър или Кулата на дубайския канал.



Водният път е едно от главните места в емирството, като свързва остарялата и новата част с Персийския залив. Сградата ще бъде 100 метра по-висока от Бурдж Халифа.

Точният метраж се пази в загадка, както от строителя „ Емаар”, по този начин и от световноизвестния проектант Сантиаго Калатрава, чиито изумителни творения – от Малмьо до Валенсия, сме ви представяли в нашите пътешествия.





Също, както към Бурдж Халифа, ще има няколко по-ниски жилищни небостъргача, а също и още по-голям мол. Той ще изпревари както настоящия Дубай мол до моментната най-висока постройка в света, по този начин и най-големия търговски център в света, който е в Бусан, Корея.

Инвестицията е умопомрачителна – 2 млрд.долара са вложени единствено в Дубай Скуеър Мол.



Той ще има повърхност, колкото 100 футболни стадиони. След като впечатли света с трите най-високи хотела на планетата, емирството ще продължи и конкуренцията за най-красива постройка въобще. През 2023 година би трябвало да е подготвена към този момент започнатата Бурдж Джумейра. Ако не успее да изпревари градските си съперници, сигурно „ кулата” ще бъде по-висока най-малко от най-високия нюйоркски небостъргач и ще остави в сянката си в същия квартал именития 7-звезден хотел Бурдж Ал Араб.

Вдъхновение за небостъргача се оказал.... пръста на локалния емир. На върха му ще има артзали и заведения за хранене с 360-градусова гледка към цялостен Дубай и шадраван за лукс.

Създателите на плана са горди, че вечно ще превъплътят в архитектурата пръстовите отпечатъци на обичания си държател шейх Мохамед бин Рашид.

С новите смайващи творения супервисоките небостъргачи в Дубай – влизането в класа изисква най-малко 300 м над земята, ще станат 13, което евентуално ще наложи построяването на нови и нови обекти.

Освен най-високите здания и тройката най-високи хотели в света, в емирството са също по този начин и трите най-високи жилищни здания в света.

С тази цел още през 2020 година ще бъде приключен още един небостъргач от висша проба. Казва се Майдан 1.

Там, с изключение на още един величествен мол, ще бъде и най-високата покрита ски писта, което звание ще бъде отнето от настоящия й притежател – трасето в Мол оф Емирейтс. Естествено, и той е в Дубай.



Със своите 711 м Майдан 1, който евентуално ще бъде открит под названието Дубай 1, ще се трансформира в най-високата жилищна постройка – блок, в света.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР