2020 г. се очертава да бъде годината, в която сгъваемите

...
2020 г. се очертава да бъде годината, в която сгъваемите
Коментари Харесай

Xiaomi и новият патент за сгъваем смартфон на компанията

2020 година се обрисува да бъде годината, в която сгъваемите смарт телефони ще създадат същинския си пробив на пазара, откакто тази година някои производители дръзнаха да покажат първите модели в тази ниша.

Xiaomi несъмнено е една от фирмите, от които можем да чакаме забавни и новаторски сгъваеми модели. Все отново, наскоро видяхме на какво са способни с представянето на сгъваем телефон, изработен съвсем напълно от екран.

Въпросният модел обаче коства близо 3000 $, което ни навежда на мисълта, че китайската компания най-вероятно ще желае да заложи и на по-достъпни разновидности.

Наскоро получен от Xiaomi патент разкрива и по какъв начин би изглеждал той.

В патентните рисунки виждаме сходен на Motorola Razr модел, чийто дизайн наподобява ще се трансформира в един от най-популярните в нишата на сгъваемите смарт телефони.

Става въпрос за устройство, което се сгъва през средата, а не по дължина, както Huawei Mate X и Samsung Galaxy Fold.

Патентът разкрива, че устройството ще разполага с преносим камерен модул, който при отваряне на телефона се издига над горната рамка.

В него са поместени няколко камери, а под него има дребен заден екран, който служи за бърз достъп до известия и известия.

Засега нямаме гаранция, че патентът ще се материализира в действителен артикул, само че пък към този момент сме уверени, че Xiaomi ще се опита да завземе оптимален дял в пазара на сгъваемите телефони. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР