2020 г. е особена година – светът преживява трудни времена,

...
2020 г. е особена година – светът преживява трудни времена,
Коментари Харесай

Въпреки кризата, TBI Bank е сред най-ефективните и печеливши банки

2020 година е особена година – светът претърпява сложни времена, а доста хора и бизнеси попадат в клопката на финансовата неустановеност.
Истински мощните обаче се открояват тъкмо в такива сложни моменти – те се ориентират доста по-бързо от останалите и се оправят даже с най-сложната обстановка. Пример за това е, която още през април пренастрои своя бизнес модел и финансовите упования за цялата година. Усилената работа на банката през идващите няколко месеца бързо се отплати – представянето през първата половина на 2020 година надвиши обновената прогноза.
Както знаем, главните бизнес индикатори се мерят в цифри, чиято стойност обрисува границата сред триумфа и неуспеха. А в тази ситуация цифрите несъмнено са красноречиви.
Спрямо неодитираните консолидирани финансови резултати за първата половина на 2020 година, чистата облага на TBI Bank възлиза на 8.2 млн. евро. Това е единствено с 16% по-малко в съпоставяне със същия интервал на предкризисната и рекордна за банката 2019 година
Въпреки предизвикателните времена банката показва растеж над междинния за пазара в множеството бизнес сегменти. Активите нарастват с близо 10% и в края на юни доближават 504 млн. евро. Отпуснатите заеми през първата половина на 2020 година са в размер на 150 млн. евро, а кредитното портфолио доближава 359 млн. евро. Привлечените средства от семейства се усилват с 10% и са в размер на 312 млн. евро.
Тези резултати наподобяват много позитивно на фона на невижданите събития, които засегнаха целия свят през първите 6 месеца на 2020 година Въпреки провокациите, устойчивият бизнес модел, финансова непоклатимост и приказен екип, спомогнаха на банката да продължи да реализира високоефективни резултати.
Повече от 500 000 кандидатствания за заеми в България и Румъния и над 160 000 предоставени заема през първата половина на 2020 година още веднъж подреждат TBI Bank измежду водачите в потребителското кредитиране в Югоизточна Европа! Нещо повече - новаторската платформа за стоково кредитиране в мрежата от търговски сътрудници на банката основава голяма добавена стойност, както за тях, по този начин и за взаимните им клиенти, предоставяйки гъвкави благоприятни условия за финансиране. През първото полугодие TBI Bank отпусна близо 110 000 заема за общо 62 млн. евро посредством този канал за продажби.
Същевременно при започване на годината тя се трансформира (и към момента е) първата банка в района, която, oтново бе определена за българска банка и добави нови попълнения към страхотния си екип.
В края на юни 2020 година TBI Bank има мощни и подсигурени позиции по отношение на капитала и ликвидността си – коефициентът на финансова адекватност (CAR) е на равнище от 21.6%, а коефициентът на ликвидно покритие (LCR) – 381%.
 TBI Bank с рекордна чиста облага от близо 23 млн. евро за 2019 година TBI Bank с рекордна чиста облага от близо 23 млн. евро за 2019 година
Нетната облага на TBI Bank се усилва с 58% и доближава рекордните за компанията 22.9 млн. евро по отношение на одитираните консолидирани финан...

" Нашият фокус върху качественото осъществяване, виновен метод към клиентите и екипа, комбиниран с трансформиране на продуктовата ни гама, спомогнаха за постигането на солидни и по-устойчиви резултати в тези турбулентни времена. Благодарение на положителната ни форма през първото полугодие, TBI Bank е в позиция да се възползва от възобновяване (надяваме се не краткосрочно), което към този момент следим на пазарите с наше наличие.
Финансовите ни резултати през първите 6 месеца надминаха обновената прогноза, която изготвихме през април, като юли и август също демонстрират по-добри резултати от плануваното. Целият екип на банката работи интензивно, с цел да обезпечи реализирането на плануваните през 2019 година продуктови промени, посредством които за подобрим удовлетвореността на нашите сегашни и бъдещи клиенти до края на годината ", споделя, основен финансов шеф на TBI Bank.
" Финансовите ни резултати за първото полугодие са доказателство, че нашият проект за противопоставяне против резултата от Covid-19, основан на ръководство на ликвидността, оптимизация на разноските, и още по-важно – обезпечаване на сигурността на нашите клиенти и екипи, е дал положителни резултати. Работихме всеки ден по време на изключителното състояние, с цел да подкрепим хиляди клиенти, сътрудници, другари.
Поглеждайки обратно към тези предизвикателни времена, в този момент сме по-сигурни от всеки път, че нашият неповторим ’phygital’ модел, който сплотява мощна клонова мрежа и цифрови артикули дава на нашите клиенти нужната финансова поддръжка, а на нашите търговски сътрудници – опцията да се развиват даже в такива невиждани времена ", споделя, изпълнителен шеф на TBIF (TBI Bank).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР