"2020" е неслучайното заглавие на новия съвместен албум на една

...
"2020" е неслучайното заглавие на новия съвместен албум на една
Коментари Харесай

Дони и Нети отбелязват двадесет години заедно с нов албум - slava.bg

"2020 " е неслучайното заглавие на новия взаимен албум на една от най-обичаните български двойки в музиката - Добрин Векилов - Дони и Антоанета Добрева - Нети, въодушевено от 20-тата им годишнина като дует и семейство. През този интервал двамата основават и отглеждат щерка си Лилия, издават дебютния албум на Нети - "Нети ", албума на Дони - "Естрада ", вършат дружно "Този филм " и се отдават на разнообразни планове в музиката, театъра, операта и малкия екран.

15 години след премиерата на първия им общ албум, Дони и Нети сплотяват гения си още веднъж и са подготвени да се върнат дружно на сцената.
Music

Песните в "2020 " са разнородни по звучене и жанр като 10 от тях са дуетни, две са в осъществяване на Нети и една - на Дони. Преди няколко седмици дуото направи екстравагантна едновременна премиера на "Спящата хубавица " на Нети и "Весело шумтя " на Дони. Сингълът "Спящата хубавица " е един от най-личните в албума им, тъй като е отдаден на 9-годишната им щерка Лилия.

"2020 " включва и известното към този момент парче "Целуни ме ", което Дони и Нети показват за първи път през 2007 година на сцената на Годишните музикални награди на БГ Радио. Сред плановете включени в албума, е и шлагерът им - "Този филм ", който участва като бонус трак в китарна версия, както и ария, въодушевена от пиесата на Шекспир - "Както ви харесва " в брилянтен превод на Валери Петров и озаглавена "Напролет ".

Дони е създател на музиката на всички песни в албума като се изключи известната на всички "Де е България (Питат ли ме де зората) ", която е показана в нов аранжимент. Сингълът е част от постановката "Урок по български " на Театър "Българска Армия ". По оркестрациите на останалите песни, Дони си партнира с Дани Милев и Иван Христов.

Източник: dir.bg
Снимка: Virginia Records

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР