2020 беше странна – всеки месец ни поднасяше изненади и

...
2020 беше странна – всеки месец ни поднасяше изненади и
Коментари Харесай

Най-неочакваните дуети в българската музика през 2020

2020 беше странна – всеки месец ни поднасяше изненади и непредвидени обрати, след които просто ни се искаше годината да завърши. Музикалният отрасъл не направи изключение – пандемията от ковид лиши от опцията да имат участия и на процедура ги лиши и от главния им източник на приходи. Въпреки това те не стопираха да творят и търсеха нови способи за връзка с публиката – посредством онлайн концерти в обществените мрежи, визити по домовете или пък споделено пътешестване под музикален акомпанимент онлайн.

Пандемията роди и няколко любопитни дуета. Но 2020 е годината на небивалиците и в случай че има съответно време за музикални опити, то сигурно е в този момент. За положително или неприятно, музикалните жанрове сякаш се размиват и малко на брой творят нишово, даже в противен случай – съчетават стиловете и основават своите " дребни музикални копия на Франкещайн ".

Представяме ви четири колаборации от българската сцена, които се появиха в тази необикновена година и сложна година. 

Иво Димчев и 100 кила

Ако вокалното майсторство носеше персонално име, то сигурно щеше да е това на. Той е артист, танцьор, хореограф, артист образен актьор и същинско проявяване на изкуството от плът и кръв. Музиката му обаче не участва на родната мейнстрийм сцена, където се изявява рапърът Явор Янакиев, прочут като 100 кила.

Двамата ни замесиха и изпекоха „ Баница “ – хумористично поп парче с остроумни препратки към ретро шлагери. Текстът и музиката на двамата актьори, а видеото е… Със сигурност няма да забележим хора, накичени с тесто за баница в друго видео, в случай че не е с Иво Димчев.



И в случай че този дует ви се коства като конфликт на две планети, то идващият сблъсква вселени...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР