2020-та е годината с най-висока смъртност в историята на САЩ.

...
2020-та е годината с най-висока смъртност в историята на САЩ.
Коментари Харесай

2020-та е най-смъртоносната година в историята на САЩ

2020-та е годината с най-висока смъртност в историята на САЩ. Починалите се очаква да бъдат за първи път над 3 милиона души, което предимно се дължи на пандемията от коронавирус, информира АП.

Окончателната статистика за смъртността през тази година няма да бъде достъпна още няколко месеца. Но предварителните данни показват, че САЩ са на път да регистрират повече от 3,2 милиона починали през 2020 г., което е най-малко 400 000 повече от 2019 г. През повечето години смъртността се увеличава, така че се очакваше някакъв ръст на починалите на годишна база. Но през 2020 г. смъртността е скочила с около 15% и може да нарасне още повече щом данните за починалите от този месец бъдат добавени.

Това би означавало най-голямото увеличение за година от 1918 г., когато десетки хиляди войници умират по време на Първата световна война и стотици хиляди американци губят живота си заради грипната пандемия. Тогава смъртността се увеличава с 46% в сравнение с 1917 г.

Коронавирусът е причина за смъртта на повече от 318 000 американци. Преди това имаше причина да се вярва, че смъртността може да е по-ниска. През 2019 г. е регистриран малък спад на общата смъртност, което е вследствие на понижението на починалите от сърдечни болести и рак. Тогава продължителността на живот се увеличи с малко - с няколко седмици - за втора поредна година, според данните на Центровете за контрол и превенция на заболяванията.

Но продължителността на живот през 2020 г. може да спадне толкова, колкото за три пълни години, отбелязва Робърт Андерсън от Центровете за контрол и превенция на заболяванията.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17196  Близо половината от българите не имат намерение да се имунизират Близо половината от българите не имат намерение да се имунизират  Петър Велков: Надвишената свръхсмъртност продължава да e на извънредно високи равнища Петър Велков: Надвишената свръхсмъртност продължава да e на извънредно високи равнища  " Бионтех " може бързо да създаде ваксина против разновидността на COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР