2019 година започва с увеличение с 10 на сто на

...
2019 година започва с увеличение с 10 на сто на
Коментари Харесай

Проблеми с електронните винетки белязаха седмицата

2019 година стартира с нарастване с 10 на 100 на трудовите хонорари на работещите в бюджетния браншове с покачване на минималната работна заплата, която към този момент е 560 лв..

С 20 на 100 се покачват заплатите в областта на образованието за педагогическия личен състав.

В 26 града на страната от 1-ви януари нараства водата. С нова цена е и природният газ.

От 1-ви януари Електронните винетки са наложителни. Почти през цялата седмица обаче водачите не можаха да се снабдят с тях. Десетки сигнали за нередности бяха подадени от хора, които са пробвали без триумф да си платят пътната такса.

До 20 януари би трябвало да бъдат инсталирани всички 500 терминала за закупуване на винетки по бензиностанциите в страната.

Друг вид за заплащане на пътни такси е от касите на регионалните пътни ръководства, посредством мобилно приложение и уеб страницата bgtoll.bg.

От 7-ми януари винетки може да се закупуват и от търговски обекти и бензиностанции.

Вчера стана ясно, че Антон Антонов е уволнен от поста ръководител на Националното тол ръководство в Пътната организация. Заради проблемите с въвеждането на електронните винетки министър председателят Бойко Борисов освободи и Веселин Давидов, който отговаряше за Електронната система за събиране на такси за потребление на републиканската пътна мрежа.Освободен бе и Радослав Николов - консултант в политическия кабинет на Петя Аврамова, министъра на районното развиване благоустройството.

Министър Аврамова разгласи, че идната седмица екип на Пътната организация ще стартира инспекция на фирмата-изпълнител на системата за електронните винетки. По думите й терминали на граничните пунктове е трябвало да бъдат инсталирани до 31 декември 2018 година.

От пътната организация оповестиха, че през първата седмица на 2019-та година са продадени 73 000 винетки на стойност над 5 милн. лв..

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изиска оставки на министри поради казуса с електронните винетки в страната.

Според нея оповестените санкции на служители от Пътната организация не са задоволителни, належащо е да се понесе политическа отговорност за неработещата система.

Депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски предизвести, че предстоят още по-големи проблеми.

Повод за това даде софийската Северна скоростна дъга за която локалните управляващи желаеха жителите на столицата да не заплащат винетка.

Община Варна има финансова подготвеност да поддържа за своя сметка част от републиканската пътна мрежа, с цел да не заплащат жителите на града винетки, съобщи кметът Иван Портних.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР