2019 година започва с имотна сделка за €36,5 милиона. Най-новата

...
2019 година започва с имотна сделка за €36,5 милиона. Най-новата
Коментари Харесай

Най-новата офис сграда в София сменя собственика си срещу €36,5 милиона

2019 година стартира с имотна договорка за €36,5 милиона. Най-новата офис постройка в София - Office A наоколо до The Mall - напълно скоро ще има нов притежател. Сделката сред двете страни към този момент е контрактувана, като все още се изчаква набирането на нужното финансиране.

Купувач на Office A ще бъде " Браво Пропърти Фонд " АДСИЦ. Днес Комисията за финансов контрол (КФН) утвърди увеличението на капитала на сдружението посредством първично обществено предложение на 36 400 000 акции с номинална и емисионна стойност от 1 лев всяка. Очаква се процедурата да приключи при започване на април т.г. и ще се смята за сполучлива, в случай че са записани най-малко 36 милиона акции.

Освен това сдружението ще издаде корпоративни облигации на стойност 30 милиона лв. и ще дофинансира с банков заем от към 12 милиона лв., който да покрие нужния Данък добавена стойност.

Така финансирането с капитал ще бъде към 48,82 %, а с облигации и банкови заеми - 51,18 %. Вместо облигационен заем, компанията може да реши да финансира тази част с банков размер в същия размер - 30 милиона лв., излиза наяве от оповестения проспект.

Сегашен притежател на постройката са двама вложители - Асен Лисев и Павел Томаш Суджарски-Кшонжек, които имат еднакъв дял.
 Снимка 406399
Източник:

Самият Асен Лисев държи 72,23 % от " Браво пропърти фонд ", по тази причина той няма да взе участие в гласуването по договорката, която ще се организира на 15 февруари т.г.

Компанията бе основана през 2017 година, а от август 2018 година акциите ѝ се търгуват на борсата.

Самата постройка е с разгърната застроена повърхност от 14 479 кв. м. и повърхност за отдаване чартърен от 13 391 кв. м. Тя се намира наоколо до комерсиалния център The Mall на бул. " Цариградско шосе " в столицата.

Сградата има и шест етажа с офиси, сутерен и два подземни равнища с 240 паркоместа. Очаква се от отдаване чартърен тя да генерира доходи от най-малко 4,6 милиона лв. годишно.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР