2019 година ще бъде една от най-забележителните за феновете на

...
2019 година ще бъде една от най-забележителните за феновете на
Коментари Харесай

Големият сблъсък Надал – Федерер на ½-финал на „Уимбълдън“

2019 година ще бъде една от най-забележителните за почитателите на тениса, тъй като ще могат да се насладят на великото съревнование сред Роже Федерер и Рафаел Надал на полуфинал в “Голям шлем ”, и то на двете знакови настилки за двамата великани - клей и трева.

Матадора имаше проблеми единствено в първия сет против машината за асове Сам Куери, само че записа следващата си чиста победа и се класира за полуфиналите на “Уимбълдън ” - 7:5, 6:2, 6:2 за 2 часа и 9 минути игра. Така Надал ще се изправи против Федерер, който малко преди него преодоля съпротивата на Кей Нишикори в четири сета – 4:6, 6:1, 6:4, 6:4.

Както е известно, Рафа води с 24:15 победи в едно от най-емблематичните съперничества в историята на спорта, а двамата към този момент премериха сили на полуфиналите на “Ролан Гарос ” тази година, когато великият испанец завоюва с 6:3, 6:4, 6:2. Сега Маестрото ще има късмет за реванш на обичаната си настилка, където двамата за последно се срещнаха на финала в “Ол Инглънд клъб ” през 2008 година и Матадора сграбчи паметна победа с 6:4, 6:4, 6:7(5), 6:7(8), 9:7. През 2006-а и 2007-а са другите им два дуела на трева, отново на край на “Уимбълдън ”, като триумфите в тях са за Федерер.

В същото време двукратният първенец на сингъл на " Уимбълдън " Анди Мъри и партньорката му - седемкратната победителка в шампионата Серена Уилямс, отпаднаха при смесените двойки в третия кръг на шампионата. Мъри и Уилямс отстъпиха на водачите в схемата - бразилеца Бруно Соареш и американката Никол Меличар, с 3:6, 6:4, 2:6. / Монитор
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР